NOR CURIER 930X122

centru piese de schimb

Argeș. Anunțul serii despre Centrul de Piese de Schimb, cel mai mare din Europa de Est

Argeș. Anunțul serii despre Centrul de Piese de Schimb, cel mai mare din Europa de Est

Citiți și: Doliu la Uzina Dacia Mioveni!

Cel mai mare Centru de Piese de Schimb din Europa de Vest aparține de Renault Groupe și a împlinit 20 de ani de existență.

Acesta este situat la 28 de kilometri de Uzină, pe raza comunei Oarja.

Citiți și: Video. Marcel Ciolacu, declarații de ultim moment la Uzina Dacia Mioveni

De asemenea, beneficiază de un amplasament avantajos, de 65 0000 mp2, aproape de autostrada București-Pitești și a viitorului Drum Express Pitești-Craiova.

,,Regrupând toate activitățile asociate stocării și distribuției pieselor de schimb de origine și accesoriilor atât pentru ansamblul gamei Dacia, cât și pentru modelele Renault și Nissan comercializate în România, Centrul de Piese de Schimb (CPS) asigură totodată livrarea pieselor către aproape 30 de piețe externe.

La momentul inaugurării sale, în anul 2003, CPS era amplasat pe teritoriul comunei Bradu (limitrofă municipiului Pitești) și ocupa o suprafață acoperită de 14.000 m2.

Dezvoltarea rapidă a producției și a vânzărilor mărcii Dacia în anii care au urmat lansării primei generații a modelului Logan și apoi, a modelelor Sandero și Duster, au impus creșterea capacității de stocare.

Astfel, în toamna anului 2010 a fost inaugurat depozitul actual.

Este situat la 28 de kilometri de uzina Dacia de la Mioveni, în perimetrul comunei Oarja.

Acesta beneficiază de un amplasament avantajos, în imediata apropiere a autostrăzii Bucureşti – Pitești și a viitorului drum expres Pitești – Craiova.

Construcția, care acoperă o suprafață de 65.000 m², este cel mai mare centru de distribuție a pieselor de schimb şi accesoriilor de care dispune Renault Group în afara Franţei.

De asemenea, este și cel mai mare centru de acest tip din Europa de Est.

Argeș. Anunțul serii despre Centrul de Piese de Schimb, cel mai mare din Europa de Est

Conceput pentru a răspunde tuturor normelor europene în materie de protecţie a mediului, de protecţie anti-incendiu şi anti-seism, depozitul este dotat cu echipamente de stocare (platforme pe trei nivele, containere), de manipulare (elevatoare şi materiale diverse) şi informatice, dintre cele mai moderne.

De la 80 de angajați, în 2003, CPS a ajuns în prezent la peste 350 de salariați.

Aceștia  asigură activități de recepție, stocare, pregătire a comenzilor și expediere, precum și servicii administrative.

Serviciile includ relațiile cu clienții, aprovizionarea și gestiunea stocurilor.

Alături de cifrele prezentate anterior, care redau amploarea activității desfășurate la CPS, merită amintită performanța pe care Centrul de Piese de Schimb de la Oarja o înregistrează la un alt indicator important:

Calitatea.

În competiția internă din cadrul Renault Group, CPS se situează pe locul 1 la nivel european.

Acesta are cel mai mic procent de reclamații logistice raportat la 10.000 linii de comandă între depozitele Grupului Renault din Europa.

Cifre cheie

Suprafața depozitului : 65.000 m²

Cheiuri de încărcare/descărcare: 30

Trafic camioane pentru încărcare/descărcare piese: 16.500/an

Număr referințe (tipuri de piese): 30.000

Număr salariați: > 350

Volum piese expediate:  > 700.000 m3/an „, se arată în comunicat.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Un comentariu

  • Gogu spune:

    Ar trebui sa spuneți și de timpi de așteptare la descarcare încărcare al șoferilor. 8_10 ore minim….

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3