Donaris 930 x 122

amenzi

ARGEȘ: CHEF ÎN PANDEMIE. RESTAURANTE CU PROPRIILE REGULI

În ultimele trei zile, jandarmii alături de celelalte instituții abilitate au acţionat pentru verificarea respectării normelor legale specifice stării de alertă. Au fost vizate în special zonele aglomerate, centrele comerciale, mijloacele de transport în comun, precum şi localurile publice şi alte locaţii. În urma acestor acțiuni au fost aplicate peste 60 de sancțiuni contravenționale cu o valoare totală de peste 20.000 lei., mai multe societăți comerciale cu domeniul de activitate restaurant fiind depistate în timp ce funcționau în spațiul închis.

Citiți și: Argeş: Jandarmii au stricat mirilor petrecerea

 

  • În ziua de 14.11.2020, jandarmii care se aflau în executarea unei acțiuni de verificare a respectării măsurilor instituite prin Hotărârea C.J.S.U. Argeș nr. 57 din 13.11.2020 au sancționat cu avertisment scris administratorul unei societăți comerciale din municipiul Pitești, pentru că nu suspendase activitatea din spațiul interior al restaurantului. În ziua de 15.11.2020, administratorul societății comerciale a fost sancționat cu amendă în valoare de 2000 de lei pentru același motiv;
  • Tot în data de 14.11.2020, jandarmii au depistat în spațiul interior al unui restaurant din municipiul Pitești, desfășurarea unui eveniment privat la care participau mai multe persoane. Desfășurarea evenimentului a fost sistată, iar organizatorul evenimentului a fost sancționat cu amendă în valoare de 500 de lei, conform Legii 55 din 2020 privind măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, respectiv ca urmare a nerespectării măsurilor de diminuare a impactului riscurilor.

Reamintim faptul că începând cu data de 14.11.2020 a intrat în vigoare Hotărârea C.J.S.U. Argeș nr. 57 din 13.11.2020 care stabilește unele măsuri pentru localitățile Pitești, Curtea de Argeș, Câmpulung, Ștefănești, Topoloveni, Mioveni, Bradu, Mărăcineni, Mioarele, Bascov, Dârmănești, Albeștii de Mușcel, Leordeni, Lerești, Poiana Lacului și Aninoasa, și sunt următoarele:

Citiți și: Inspectorii ISU Argeș, foc și pară pe „disidenții” pandemiei

– Este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor;

– Este permisă activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, doar pentru persoanele cazate în aceste unități;

– Este interzisă activitatea operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc;

– Sunt interzise activitățile în cadrul cinematografelor și instituțiilor de spectacole și/sau concerte.

Jandarmii alături de celelalte structuri vor fi în continuare la datorie, iar încălcările normelor legale nu vor fi tolerate. Totuși, ne dorim ca un număr cât mai mare de oameni să înțeleagă importanța respectării recomandărilor de protecție individuală, dar și utilitatea respectării normelor legale, pentru sine, precum și conștientizarea efortului comun ce trebuie asumat și, în același timp, respectat de către toți cetățenii.

Donaris 555×222

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441