EcoMoto 930×122

dgaspc arges

Argeș. DGASPC vrea să cumpere case

Argeș. DGASPC vrea să cumpere case

Citiți și: Pitești. Angajată DGASPC, anchetată de Poliție și trimisă în judecată

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș dorește achiziționarea a șase case și terenul aferent, pe raza Municipiului Pitești sau în zone limitrofe.

Scopul achiziției este înființarea unui centru de criză pentru persoane adulte cu dizabilități, a unui centru respiro pentru persoane adulte cu dizabilități și a unui număr de 4 locuințe protejate pentru persoane adulte cu dizabilități.

Citiți și: Argeș. Acuzații extrem de grave! DGASPC: „Amenințări, presiuni, șantaj!” „Ne va distruge!”

Instituția transmite printr-un comunicat de presă:

,,Se dorește cumpărarea a șase imobile (case și teren aferent) de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș pentru:

 – proiecte cu fonduri nerambursabile în scopul înființării de servicii sociale de tip centre respiro/ centre de criză și locuințe protejate în vederea dezinstituționalizării persoanelor cu dizabilități aflate în instituții de tip vechi și pentru prevenirea instituționalizării persoanelor cu dizabilități din comunitate.

DGASPC așteaptă oferte

Având în vedere Convențiile de Finanțare cu nr. 15850/18.10.2023, 15851/18.10.2023 și 15844/18.10.2023, în perioada 22.06.2023 – 10.07.2023, DIRECȚIA GENERALĂ DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ ȘI PROTECȚIA COPILULUI ARGEȘ, invită persoanele fizice și juridice, proprietari de imobile, să depună oferte pentru cumpărarea a 6 case și teren aferent. pe raza Municipiului Pitești sau în zonele limitrofe acestuia, în scopul înființării unui număr de șase servicii sociale de tip Centru de Criză pentru Persoane Adulte cu Dizabilități, Centru Respiro pentru Persoane Adulte cu Dizabilități și 4 Locuințe Protejate pentru Persoane Adulte cu Dizabilități.

Înființarea serviciilor sociale se realizează în cadrul proiectelor:

 – Centru de Criză pentru Persoane Adulte cu Dizabilități,

 – Centru Respiro pentru Persoane Adulte cu Dizabilități și

 – Locuințe Protejate Siguranță și îngrijire Argeș.

Acestea sunt finanțate prin Programul de Interes Național „înființarea de servicii sociale de tip centre de zi, centre respiro/ centre de criză și locuințe protejate în vederea dezinstituționalizării persoanelor cu dizabilități aflate în instituții de tip vechi și pentru prevenirea instituționalizării persoanelor cu dizabilități din comunitate ”, în conformitate cu Ordinul Ministerului Muncii nr. 82/2019 privind aprobarea standardelor specifice minime de calitate obligatorii pentru serviciile sociale destinate persoanelor adulte cu dizabilități, după cum urmează:

Cele 6 servicii sociale se vor înființa prin cumpărarea unui număr de 6 imobile (case și teren aferent) de pe piața imobiliară în cadrul proiectelor mai sus menționate astfel:

 – 4 imobile (case+teren aferent), în scopul înființării unui număr de 4 locuințe protejate pentru persoane adulte cu dizabilități, cu o capacitate de 24 de locuri (6 locuri/locuință), în cadrul proiectului „Locuințe Protejate Siguranță și îngrijire Argeș”;

 – 1 imobil (casă+teren aferent), în scopul înființării unui centru respiro pentru persoane adulte cu dizabilități, cu o capacitate de 4 locuri, în cadrul proiectului: „Centru Respiro pentru Persoane Adulte cu Dizabilități”;

 – > 1 imobil (casă+teren aferent), în scopul înființării unui centru de criză pentru persoane adulte cu dizabilități, cu o capacitate de 4 locuri, în cadrul proiectului: <Centru de Criză pentru Persoane Adulte cu Dizabilități>;

Documentația de atribuire – Anunțul de participare, Procedura internă (ce are ca obiect cumpărarea imobilelor), anexă a HCJ Argeș nr. 168/26.05.2023 și Caietul de sarcini – poate fi descărcată de pe site-ul wyv~vi.ciarues.ro/en/web/dgaspc-arges/anunturi și din SEAP, la secțiunea Publicitate-Anunțuri.

Date de contact:

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș Str. Calea Drăgășani, Nr.8, Pitești, Județul Argeș

Telefon/ Fax: 0248/27.11.31

E-mail: dgpdcarges@yahoo.com.„, anunță DGASPC.

Sursă foto: Descriptiv/Arhivă

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90