NOR CURIER 930X122

inspecția muncii

Argeș. Inspectorii ITM au descoperit nereguli ,,soră cu moartea”

Argeș. Inspectorii ITM au descoperit nereguli ,,soră cu moartea”

Citiți și: Argeș: Val de nereguli la acești angajatori! A plouat cu sancțiuni

În urma verificărilor din ultima perioadă la mai multe unități, inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă au găsit grave nereguli, ce pun viața angajaților în pericol.

Domeniul avut în vedere de ITM a fost cel al construcțiilor și au fost efectuate 62 de controale la sedii de pe raza întregului județ Argeș.

Citiți și: Controale ample în grădinițe! Amendă într-o unitate din Argeș

Una dintre cele mai grave nereguli găsite în urma controalelor vizează lipsa echipamentelor de muncă care să împiedice căderile de la înălțime.

Amenzile primite de angajatori se ridică la suma de 74.000 lei.

Inspectoratul Teritorial de Muncă informează:

,,În perioada 01.04-30.06.2023, în cadrul Campaniei Naționale privind modul de respectare a cerințelor minime de securitate și sănătate la nivel naţional în domeniul construcţiilor ce se va desfășura până la data de 30.11.2023, au fost efectuate un număr de 62 controale ce au vizat unități de pe toată raza județului Argeș.

Argeș. Inspectorii ITM au descoperit nereguli ,,soră cu moartea”

În urma acestor controale au fost aplicate 46 sancțiuni contravenționale, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 74.000 lei.

Printre deficiențele constatate enumerăm:

 – Echipamentele de muncă sunt utilizate, fără sisteme de protecţie colectivă,  fără balustradele solide (suficient de înalte şi având cel puţin o bordură, o mână curentă şi protecţie intermediară),  fără platforme sau plase de prindere, suficient de solide pentru a împiedica/opri căderile de la înălţime;

 – Nerespectarea prevederilor legale privind instruirea lucrătorilor;

 – Neîngrădirea și delimitarea zonelor periculoase;

 – Nerealizarea semnalizării  de securitate și sănătate în muncă;

 – Neutilizarea de către lucrători a echipamentelor individuale de protecţie corespunzătoare  (centuri de siguranţă sau alte mijloace de ancorare, căşti, bocanci);

 – În multe cazuri, platformele de lucru, pasarelele şi scările schelelor sunt dimensionate și construite astfel încât prezintă riscuri de accidentare în timpul utilizării.

Acțiunile de control vor continua și în perioada următoare.”, se arată în comunicat.

Sursă foto: Arhivă ePitești/Descriptiv

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3