930×122 CAPRA 5

amenzi

Argeș. ITM a descoperit nereguli ce pun viața în pericol!

Argeș. ITM a descoperit nereguli ce pun viața în pericol!

Citiți și: A „plouat” cu amenzi! Patroni argeșeni care au vrut să „fenteze” legea

În urma controalelor desfășurate în județul Argeș, cu privire la modul de respectare a cerințelor de securitate și sănătate în domeniul construcțiilor, inspectorii ITM au descoperit nereguli grave.

Angajatorii argeșeni s-au ales cu sancțiuni contravenționale, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 140.000 lei:

Citiți și: Atenție șoferi! Se dau amenzi și în aceste locuri!

,,În perioada 01.04-30.09.2023, în cadrul Campaniei Naționale privind modul de respectare a cerințelor minime de securitate și sănătate la nivel naţional în domeniul construcţiilor ce se va desfășura până la data de 30.11.2023, au fost efectuate un numar de 98 controale ce au vizat unități de pe toată raza județului Argeș.

În urma acestor controale au fost aplicate 76 sancțiuni contravenționale, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 140.000 lei.

Printre deficiențele constatate enumerăm:

Argeș. ITM a descoperit nereguli ce pun viața în pericol!

Echipamentele de muncă sunt utilizate, fără sisteme de protecţie colectivă,  fără balustradele solide (suficient de înalte şi având cel puţin o bordură, o mână curentă şi protecţie intermediară),  fără platforme sau plase de prindere, suficient de solide pentru a împiedica/opri căderile de la înălţime;

Nerespectarea prevederilor legale privind instruirea  lucrătorilor;

Neîngrădirea și delimitarea zonelor periculoase;

Nerealizarea semnalizării  de securitate și sănătate în muncă;

Neutilizarea de către lucrători a echipamentelor individuale de protecţie corespunzătoare  (centuri de siguranţă sau alte mijloace de ancorare, căşti, bocanci);

În multe cazuri, platformele de lucru, pasarelele şi scările schelelor sunt dimensionate și construite astfel încât prezintă riscuri de accidentare în timpul utilizării.

Acțiunile de control vor continua și  în perioada următoare.„, se arată în comunicat.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90