930×122 CAPRA 5

apartamente

Argeș: Piața imobiliară s-a prăbușit

Argeș: Piața imobiliară s-a prăbușit

Citiți și: Exclusiv. Clădire cu buncăr în Centru – Spații comerciale, servicii medicale și apartamente

Românii cumpără mai puține locuințe, arată datele de la ANCPI, analizate de Economica.net. Din luna iunie, numărul de tranzacții cu unități individuale s-a redus de la lună la lună, astfel că, în primele zece luni din acest an s-au vândut cu 5.000 de locuințe mai puțin față de aceeași perioadă a anului trecut.

Dacă în perioada ianuarie-octombrie 2021 s-au vândut 150.000 de locuințe, anul acesta, în aceeași perioadă, s-au tranzacționat 145.000 de unități individuale. Scăderea la nivel național este de 3,5%.

Citiți și: Argeș. Mișcări pe piața construcțiilor!

Sunt județe unde numărul de tranzacții a scăzut destul de mult, pe fondul creșterii prețurilor și al îngreunării accesului la credite bancare.

În Olt (-35%), Argeș (-33%), Teleorman (-32%), Vâlcea (-24%) și Tulcea (-22%) s-au înregistrat cele mai mai scăderi.

Iar în alte județe s-au înregistrat creșteri considerabile. Este cazul Caraș-Severin, cu un plus de 44% și Covasna, cu un plus de 40%.

Foto: Arhivă ePitești.ro/Descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3