930 x122 grota rece

aprilie 2023

Argeș. Șpagă la doctor! Să vezi și să nu crezi ce s-a întâmplat!

Argeș. Șpagă la doctor! Să vezi și să nu crezi ce s-a întâmplat!

Citiți și: Polițiști de la Rutieră, condamnați să dea înapoi brânza luată ca șpagă

Ultimele date de feedback ale pacienților, pe luna Aprilie 2023, arată că procentul șpăgii din spitalele publice din Argeș s-a diminuat comparativ cu luna martie 2023.

Potrivit datelor agregate de platforma Graphs.ro, pe baza informațiilor de pe platforma data.gov.ro., doar 1,54% dintre pacienți au răspuns cu ”da” atunci când au fost întrebați dacă li s-au solicitat bani sau atenții de către medici sau asistente.

Citiți și: Un director de la Drumuri și Poduri, prins cu șpaga în frigider!

La Spitalul Județean de Urgență Pitești au fost înregistrate cele mai multe cazuri. Cinci pacienți au spus că la această unitate medicală li s-a cerut mită.

Câte un caz a fost înregistrat și la Spitalul de Pediatrie Pitești, Spitalul Municipal Câmpulung și Spitalul Municipal Curtea de Argeș. Doar unul dintre pacienții chestionați a spus că i s-a cerut bani sau atenții.

În luna martie 2023, tot pe baza aceluiași chestionar aplicat pacienților, în județul Argeș se înregistra o rată a șpăgii de 4,92%.

Atunci, mult mai mulți pacienți (16) au spus că la Spitalul Județean Pitești li s-au cerut bani sau atenții.

Ce este „Mecanismul de feedback al pacienților”

„Mecanismul de feedback al pacienților” reprezintă ansamblul de măsuri şi de proceduri care au drept obiectiv evaluarea satisfacţiei pacienţilor cu privire la serviciile medicale primite în cadrul spitalelor publice, prin analiza răspunsurilor oferite de pacienţi cu privire la calitatea serviciilor, respectarea drepturilor pacienţilor şi conduita morală a cadrelor medico – sanitare.

Acest instrument de evaluare a fost lansat de fostul ministru al sănătății Vlad Voiculescu la finalul anului 2016.

Mecanismul include, de asemenea, o componentă de gestionare a sesizărilor ce privesc incidente de etică şi integritate ce au avut loc în spitalul public.

Reamintim că, în luna martie 2023, jurnalistul de investigații de la Recorder, Alex Nedelea, a descoperit care e rata șpăgii din spitale de stat din România, pe baza datelor culese anul trecut de la peste 300.000 de pacienți.

Din cele 100 cele mai importante spitale din România, cea mai mare rată a șpăgii se întâlnea tot la Pitești, la Spitalul Județean Argeș, potrivit documentului. Subiectul pe larg, AICI – Jurnalist RECORDER: Spitalul Județean, cea mai mare rată a ȘPĂGII din România

În urma dezvăluirilor de la acel moment, ePitești.ro a solicitat un punct de vedere oficial și din partea Spitalului Județean de Urgență Pitești

Subiectul pe larg, AICI – Pitești. Rată mare de șpagă la spital! Reacție oficială!

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90