Donaris 930 x 122

amenzi

ARGEȘ: SUTE DE PERSOANE LEGITIMATE. PENTRU CE S-AU DAT AMENZI

Grupul de lucru constituit prin Ordinul prefectului nr.258/2020 continuă acțiunile de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară impuse pentru prevenirea răspândirii Sars-Cov-2. Astfel, verificările în mijloacele de transport în comun, în complexele comerciale și în zonele aglomerate continuă.

Citiți și: Important de știut pentru toți șoferii!

 

Polițiștii, jandarmii, polițiștii locali și pompierii argeșeni au verificat respectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Citiți și: Atenție dacă stați la bloc: amenzile ajung până la 100.000 de lei!

În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au verificat 593 de persoane și 98 societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, au legitimate 327 de persoane, precum și 185 de autoturisme.

urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 32 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 4 400 de lei. Totodată, în urma acțiunilor de control efectuate de jandarmi, au fost aplicate 3 amenzi contravenționale, în valoare de 2000 de lei și 2 avertismente persoanelor care nu au purtat masca de protecție în conformitate cu prevederile legale.

De asemenea, pompierii argeșeni au verificat 6 societăți comerciale și 93 de persoane fizice. Dintre acestea din urmă, 5 au fost surprinse nerespectand masurile de protecție individuală în spații închise, în conformitate cu prevederile legale, fiind sancționate cu avertisment.

„RESPECTAȚI regulile de distanțare socială în cadrul întâlnirilor familiale și LIMITAȚI, la maximum, orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă! EVITAȚI zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct/interacțiune cu un număr mare de persoane de tipul adunărilor publice, cozi, zone de trafic intens, zone de recreere, locuri de joacă! RESPECTAȚI cu strictețe regulile de igienă personală, recomandate de autorități pentru a vă proteja pe dumneavoastră și pe cei apropiați! PURTAȚI MASCA de protecție, astfel încât nasul și gura să fie acoperite pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropiați!”, se arată într-un comunicat al Instituției Prefectului Argrș.

La linia telefonică TelVerde 0800800165, cetățenii pot sesiza cazurilor de încălcare a normelor de protecție.

La linia telefonică TelVerde 0800800358, cetățenii pot apela pentru recomandări și informații legate de COVID-19.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3