Donaris 930 x 122

amenzi

ARGEȘ: SUTE DE PERSOANE LEGITIMATE ȘI VERIFICATE. ZECI DE AMENZI APLICATE

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului Argeș, au fost continuate acțiunile de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară pentru prevenirea răspândirii Sars-Cov-2. Polițiștii, jandarmii, polițiștii locali și pompierii argeșeni au verificat respectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Citiți și: A „plouat” cu amenzi! Patroni argeșeni care au vrut să „fenteze” legea

„Peste 150 de polițiști și polițiști locali au desfăşurat acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate, restaurante, terase dar şi în mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19. În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 52 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, 208 mijloace de transport și au fost legitimate 341 de persoane. Echipele de control au depistat 96 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional, conform Legii nr. 55 din 2020, cu amenzi în valoare totală de 5.500 de lei”, precizează Instituția Prefectului Argeș.

Jandarmii au  aplicat o amendă în valoare de 500 de lei și 5 avertismente persoanelor care nu au purtat masca de protecție în conformitate cu prevederile legale. Pompierii argeșeni au verificat două societăți  comerciale și 40 de persoane fizice. Dintre acestea din urmă, 3 au fost surprinse că nu respectau măsurile de protecție individuală în spații închise și au primit avertismente.

Citiți și: Avertisment clar: Aveți grijă, luați amendă!

„Vă amintim că, la linia telefonică TelVerde 0800800165, puteți sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară, iar la linia telefonică TelVerde 0800800358 puteți apela pentru recomandări  și informații legate de COVID-19″, mai precizează Instituția Prefectului Argeș

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90