930 x122 grota rece

amenzi

ARGEȘ: SUTE DE VERIFICĂRI ȘI ZECI DE AMENZI PENTRU NERESPECTAREA MĂSURILOR STĂRII DE ALERTĂ

Grupul de lucru constituit în vederea respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă prin Ordinul prefectului nr.258/2020 a continuat, în ultimele 24 de ore, acțiunile de control.

Citiți și: Amenzi colosale pentru cei care stau la bloc!

Astfel, verificările în mijloacele de transport în comun, în complexele comerciale și în zonele aglomerate continuă. Polițiștii, jandarmii, polițiștii locali și pompierii argeșeni au verificat respectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Firme și persoane, verificate

Citiți și: Amenzi duble și muncă în folosul comunității pentru cei care fac asta

„În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au verificat 722 de persoane și 90 de societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, au legitimat 264 de persoane, precum și 151 de autoturisme. Că urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 27 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 6000 de lei.

Totodată, în urma acțiunilor de control efectuate de jandarmi, a fost aplicat un avertisment unei persoane care nu a purtat masca de protecție în conformitate cu prevederile legale”, se arată într-un comunicat al Instituției Prefectului Argeș.

De asemenea, pompierii argeșeni au verificat 15 societăți comerciale și 174 de persoane fizice. Dintre acestea din urmă, 18 au fost surprinse nerespectând m măsurile de protecție individuală în conformitate cu prevederile legale, fiind sancționate cu avertisment.

 

Instituția Prefectului – Județul Argeș recomandă tuturor cetățenilor argeșeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a vă ocroti sănătatea și viața, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur.

„Forțele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă, activități specifice în scopul protejării locuitorilor și diminuării efectelor contextului epidemiologic actual.

Evitați, în această perioadă dificilă, zonele aglomerate, purtați măști în spațiile închise, mențineți distanțarea fizică și măsurile de igienă recomandate de specialiști, conștientizând totodată că puteți contribui decisiv și activ la grăbirea intrării în starea de normalitate”, mai precizează Instituția Prefectului Argeș.

Foto: FB Instituția Prefectului Argeș.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90