New Profesional Consult 930 x 122

amenzi

ARGEȘ: VERIFICĂRI LA SÂNGE ÎN MIJLOACELE DE TRANSPORT, ÎN MAGAZINE ȘI ÎN ZONELE AGLOMERATE

În ultimele 24 de ore, grupul de lucru constituit în vederea respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alerta prin Ordinul prefectului nr.258/2020 a continuat acțiunile de control. Astfel, verificările în mijloacele de transport în comun, în complexele comerciale și în zonele aglomerate continuă.

Citiți și: Important de știut pentru toți șoferii!

Polițiștii, jandarmii, polițiștii locali și pompierii argeșeni au verificat respectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Polițiștii argeșeni au verificat 669 de  persoane și 44 societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, au  legitimate 354 de persoane,  precum și 209 de autoturisme. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate  42 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3 500 de lei. Totodată, în urma acțiunilor de control efectuate de  jandarmi, au fost aplicate 2 amenzi contravenționale, în valoare de 1000 de lei,  și un avertisment unei persoane care nu a purtat masca de protecție în conformitate cu prevederile legale.

Citiți și: Amenzi și puncte de penalizare pentru șoferii care fac asta!

De asemenea, pompierii argeșeni au verificat  4  societăți comerciale și 94 de persoane fizice. Dintre acestea din urmă, 3 au fost surprinse nerespectând măsurile de protecție individuală în conformitate cu prevederile legale, fiind sancționate cu avertisment.

Instituția Prefectului – Județul Argeș recomandă tuturor cetățenilor argeșeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a vă ocroti sănătatea și viața, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur. Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare pentru Instituția Prefectului – Județul Argeș, astfel că forțele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă, activități specifice în scopul protejării locuitorilor și diminuării efectelor contextului epidemiologic actual.

„Evitați, în această perioadă dificilă, zonele aglomerate, purtați măști în spațiile închise, mențineți distanțarea fizică și măsurile de igienă recomandate de specialiști, conștientizând totodată că puteți contribui decisiv și activ la grăbirea intrării în starea de normalitate”, este mesajul Instituției Prefectului Argeș.

Foto: FB Instituția Prefectului Argeș.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3