Donaris 930 x 122

amenda

Atenție! Aceste amenzi dispar!

Atenție! Aceste amenzi dispar!

Citiți și: Indicatorul rutier care te poate lăsa fără 700 de lei!

Amenzile prevăzute în acte majore precum Codul fiscal, Codul de procedură fiscală, Legea contabilității, Ordonanța caselor de marcat și Legea privind operațiunile în numerar NU vor mai putea fi plătite la jumătate din minim în termen de 15 zile.

Măsura este inclusă într-un proiect de lege apărut recent în dezbatere, ce este pregătit de Guvern pentru asumarea în Parlament.

Citiți și: Total interzis! Amendă de până la 100.000 de lei!

Practic, prin proiectul de lege (articolul LXIII), autoritățile vor elimina facilitatea plății amenzilor la jumătate, în termen de 15 zile, pentru domeniile fiscal, contabil și financiar.

Atenție! Aceste amenzi dispar!

De ce? Pentru a spori conformarea voluntară și pentru a întări disciplina fiscală și disciplina financiar-contabilă în rândul contribuabililor.

Concret, măsura va acoperi amenzile prevăzute de următoarele acte normative:

Așa cum scrie în proiect, asta înseamnă că firmele și persoanele fizice amendate „nu beneficiază de posibilitatea achitării, în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, a jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ.”

Detalii, AICI .

Supernova_2022_supersobota_web_banner_555x222_ROM

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90