930 x122 grota rece

alcoolemie

Atenție! Alcoolemie uriașă după folosirea a două medicamente

Atenție! Alcoolemie uriașă după Tantum Verde și tinctură de propolis!

Citiți și: Viteza uluitoare a unui polițist în localitate: prins cu 138km/oră. Limita era de 50

Vloggerul-polițist Tavi Perțea a realizat pe canalul său de Youtube un experiment menit să arate alcoolemia rezultată imediat după folosirea unui spray Tantum Verde sau a tincturii de propolis.

Folosind alcooltestul din dotarea Poliției Române, Tavi Perțea s-a testat după ce a pulverizat în gât două pufuri de spray Tantum Verde. Alcoolemia rezultată imediat: 0,24 mg/l în aerul expirat. Pentru această alcoolemie nu se întocmește dosar penal, dar se suspendă dreptul de a conduce.

Citiți și: Polițist, eroul unor părinți: Nu a stat pe gânduri și a făcut asta pentru copil

Polițistul s-a arătat surprins de rezultat. „Exagerat de mult. Am dat doar două pufuri. Mi se pare exagerat de mult. Puteam să rămân fără permis 90 de zile și să primesc o amendă de 1.305 lei”, a arătat polițistul.

La 5 minute după utilizare însă, rezultatul arătat de alcooltest a fost 0.

După experimentul „Tantum Verde”, polițistul a verificat alcoolemia după ce a luat 7-8 picături de tinctură de propolis. Testul realizat imediat după a dat o alcoolemie de 1,04 mg/l în aerul expirat.

Este infracțiune. Chiar a ieșit mult. Propolisul e cu alcool de 90 la sută tărie”, a arătat polițistul.

După cinci minute, testul a fost refăcut, reieșind o alcoolemie de 0.04 mg/l. „Este o scădere foarte mare, dar aparatul încă detectează”, a mai arătat polițistul.

După alte cinci minute, testul a fost refăcut, reieșind o alcoolemie zero.

În România este toleranță zero la alcoolemie. Orice valoare duce la suspendarea permisului”, a subliniat Tavi Perțea.

Sursă: Ziare.com

Sursă video: Youtube Tavi Perțea

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90