930×122 CUMPANA 5

arderi

Atenție! Amenzile cresc de cinci ori!

Atenție! Amenzile cresc de cinci ori!

Citiți și: Argeș. Se oferă gratuit în această localitate!

Toate faptele care încalcă prevederile Legii emisiilor industriale (în principiu, arderile de deșeuri) vor fi sancționate mult mai dur, potrivit unui proiect de lege care recent a primit votul decisiv.

Este vorba de limite de cinci ori mai mari ale amenzilor, precum și de sancționarea penală a celor care operează instalații fără autorizațiile necesare.

Citiți și: Budeasa: Când se colectează deșeurile din sticlă!

Garda de Mediu nu va mai putea da avertismente, amenzile nu se vor putea plăti la jumătate din minimul legal, iar plângerile formulate de firme nu vor suspenda executarea sancțiunilor, arată Avocatnet.ro.

Nicio amendă dată în baza acestei legi nu va fi sub 50.000 de lei, iar maximul va fi de 500.000 de lei. Limitele amenzilor se modifică la toate categoriile de fapte prevăzute de această lege.

De pildă, dacă instalația de incinerare a deșeurilor nu e exploatată și controlată de cineva cu pregătirea și competențele necesare, operatorul economic va putea fi amendat cu o sumă între 50.000 și 80.000 de lei, în timp ce amenda maximă acum e de 30.000 de lei la această contravenție.

Detalii, AICI

555 X 222 CAPRA

Comentarii

570 pe 90 Costache