Donaris 930 x 122

arderi

E oficial! Amenzile sunt uriașe!

E oficial! Amenzile sunt uriașe!

Citiți și: Bradu. Se oferă gratuit!

Toate faptele care încalcă prevederile Legii emisiilor industriale (în principiu, arderile de deșeuri) vor fi sancționate mult mai dur, potrivit unei legi publicate ieri în Monitorul Oficial.

Garda de Mediu nu va mai putea da avertismente, amenzile nu se vor putea plăti la jumătate din minimul legal, iar plângerile formulate de firme nu vor suspenda executarea sancțiunilor.

Citiți și: Atenție! Amenzile cresc de cinci ori!

De unde regimul sancționatoriu prevede acum amenzi până la 100.000 de lei, noua lege crește limita maximă de cinci ori.

Nicio amendă dată în baza acestei legi nu va fi sub 50.000 de lei, iar maximul va fi de 500.000 de lei.

Limitele amenzilor se modifică la toate categoriile de fapte prevăzute de această lege. De pildă, dacă instalația de incinerare a deșeurilor nu e exploatată și controlată de cineva cu pregătirea și competențele necesare, operatorul economic va putea fi amendat cu o sumă între 50.000 și 80.000 de lei, în timp ce amenda maximă acum e de 30.000 de lei la această contravenție.

O altă modificare cuprinsă vizează înlăturarea unei practici actuale: odată sancționate, chiar dacă fac plângere contra măsurilor luate de autorități, plângerile nu vor mai suspenda executarea sancțiunilor.

Detalii, AICI

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90