New Profesional Consult 930 x 122

inmatriculari

Atenție! De azi apar noutăți privind permisele auto!

Atenție! De azi apar noutăți privind permisele auto!

Citiți și: Semnal de alarmă în economia argeșeană!

Modificările propuse de Ministerul Afacerilor Interne (MAI) la Codul Rutier vor intra în vigoare astăzi.

Una dintre schimbările propuse permite șoferilor care dețin permise de conducere emise de alte țări și care nu pot fi preschimbate în Romania să se înscrie direct la examenul de obținere a acestui document, fără a mai fi obligați să urmeze cursurile unei școli de șoferi, așa cum prevede legea actuală.

Citiți și: Dacia, ce lovitură!

Atenție! De azi apar noutăți privind permisele auto!

Ordonanța de Guvern 29/2023, prin care MAI a propus modificarea Codului Rutier (OUG 195/2002) a fost publicată în Monitorul Oficial și se va aplica începând de duminică.

Măsura aduce schimbări care vizează deținătorii de permise de conducere emise de alte țări și care nu pot fi preschimbate în Romania.

Până la intrarea în vigoare a noii norme, conform vechii prevederi, aceștia trebuiau să urmeze cursurile unei școli de șoferi și să se înscrie la examenul pentru obținerea permisului de conducere în România.

De azi însă, această categorie de șoferi se va putea înscrie direct la probele de examinare teoretică și practică, în condițiile în care ei au deja experiență anterioară în conducerea unui autovehicul. E

i vor trebui numai să facă dovada că sunt apți din punct de vedere medical pentru susținerea acestui examen.

Ordonanța vizează și posibilitatea persoanelor care nu au reședință sau domiciliu în România să înmatriculeze provizoriu un vehicul, dacă scopul este acela de a fi înmatriculat în altă țară.

În prezent, această operațiune este permisă exclusiv persoanelor care au reședința sau domiciliul în România.

O altă schimbare privește modalitatea de restituire a permisului de conducere în condițiile în care a fost reținut ca urmare a constatării preliminare a faptului că șoferul a consumat substanțe psihoactive.

În prezent, permisul de conducere reținut poate fi restituit în baza soluției de clasare dispuse în faza urmăririi penale.

Dar, de duminică, permisul va putea fi restituit titularului în baza rezultatului analizei mostrelor biologice, renunțându-se la procedura greoaie care făcea ca restituirea permisului în astfel de cazuri să dureze foarte mult.

Detalii, AICI – Codul rutier, modificat oficial: Duminică apar noutăți privind permisele auto

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90