EcoMoto 930×122

amenzi

Atenție! Este obligatoriu până la 1 ianuarie 2023 pentru toți cei care stau la bloc!

E obligatoriu pentru cei care stau la bloc! Termen limită!

Citiți și: Interzis în 2024: Sancțiuni uriașe pentru orele de liniște la bloc

Conform legii, până la 1 ianuarie 2023, toate apartamentele din țară trebuie să aibă contoare individuale sau repartitoare de măsurare a consumului de energie termică, atât pentru apa caldă, cât și pentru căldură, anunță Capital.ro.

Citiți și: Zi neagră pentru șoferi. Aproape 40 de filtre ale Poliției

Practic, potrivit unei Ordonanțe publicate deja în Monitorul Oficial, toți românii care stau la bloc și beneficiază de un sistem de încălzire centralizat sunt obligați să monteze contoare individuale pentru măsurarea consumului de energie termică sau repartitoare pe fiecare calorifer.

În caz contrar, ei riscă să primească amenzi de sute de lei.

Cine nu respectă regulile, riscă o amendă cuprinsă între 500 și 1.000 de lei.

Foto: Arhivă ePitești.ro/Descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

6 comentarii

  • gerila spune:

    Pai, sa le citesca gratis cei de la Termo Calor disConfort, asa cum se citesc gratis toate contoarele, nu sa le dea la terte firme, sa platesca abonatul alti bani in plus.

  • Un cetatean spune:

    Inca doua belele pe capul celor ramasi la sistemul centralizat. Intai, contorul pentru apa calda va fi tot ca ala de apa rece, nu masoara si temperatura, asa ca daca apa e doar calaie o s-o platesti ca pe apa rece+tarif de infierbantare. Doi, cui mama dracului ii convine ca in fiecare luna sa-i intre cineva necunoscut in casa sa-i umble prin toate camerele ca sa-i citeasca toate repartitoarele de la calorifere?

  • Gigi spune:

    O alta imbecilitatea marca UE și până în 2027 trebuie că toate contoarele sa fie citite de la distanță, deci alți bani altă distracție.
    Consumați cat mai puțin și plătiți cat mai mult. La energia electrică ne tot presează cu electrocasnice cat mai eficiente, becuri de mergi ca orbetele prin casă și contoare electrice cat mai Smart, factura însă creste constant.

  • Zammy spune:

    sunt repartitoare care se citesc de la distanta … au un senzor care masoara temperatura camerei si unul caloriferul… „face diferenta intre ele si o incadreaza intr-o unitate de timp „

  • Dan spune:

    Niciodată…

  • Gogu spune:

    Legi făcute intre doua nopti de mahmureala.Dar sa lăsăm gluma ,ajungem la acele pierderi(diferente)si o luam dela cap.Concret cu ce ne ajuta acele repartitoare sau cum dracu se numesc?Varianta cu cititul de la distanță o altă țeapă, vedeti cititul.contorilor electrici de la distanță.Mai mult domni guvernanti se grăbea să deschidă minele din România și sa termine lucrările la hidrocentralele aflate în diferite stadii de constructie.Sa si întinde gesturile scurte peste gardul vecinilor nemti sa vada ce ora,dar interesul lor este mai presus de respectul.celor care îi plătesc si i au trimis guvernare. Somn usor păsărele!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90