New Profesional Consult 930 x 122

acces interzis

Atenţie, opresc maşini. Poliţiştii s-au „instalat” în zonele reconfigurate rutier în Piteşti

A trecut ceva vreme de când mai multe străzi şi zone din Piteşti au fost reconfigurate rutier, fiind amplasate indicatoare de interzicere sau de sens unic. Una dintre acestea este strada Pictor Nicolae Grigorescu de lângă Expo Parc.

Citiți și: Important de știut pentru toți șoferii!

Mulţi şoferi ignoră această schimbare (acces interzis – FOTO) şi circulă la fel ca înainte. Problema, după cum am văzut, este că echipaje ale Poliţiei vin tot mai frecvent în zonă şi parchează în rând cu restul maşinilor, fiind greu de observat.

 

Citiți și: Atenție dacă stați la bloc: amenzile ajung până la 100.000 de lei!

 

În cursul zilei de azi, mai mulţi conducători auto au fost surprinşi de această manevră şi nu au mai putut să dea înapoi. Poliţistul a ieşit în stradă de după maşină şi a făcut şoferilor semn să oprească, după care i-a legitimat.

În anumite situaţii, agentul poate da dovadă de înţelegere, urmând a sancţiona contravenientul cu avertisment. Există însă şoferi recalcitranţi care îşi fac singuri rău contestând şi contrându-se cu oamenii legii. Iată ce pot primi.

„Schimbarea direcţiei de mers prin virare la dreapta sau la stânga, în locurile în care sunt amplasate indicatoare care interzic acest lucru. În aceste cazuri, sancţiunea, potrivit art. 108 din Regulamentul de aplicare al OUG 195/2002, sancţionat de: art. 101, alin.1, pct. 6 din OUG 195/2002 este AMENDA: 6 – 8 puncte amendă, respectiv 870 – 1.160 lei, cu posibilitatea de achitare jumătate din minim în termen de 15 zile„, a transmis IPJ Argeş.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90