930×122 CAPRA 5

bloc

Bani pentru cei care stau la bloc!

Bani pentru cei care stau la bloc!

Citiți și: Apare o nouă taxă!

La Senat a fost depus un proiect de lege prin care obligativitatea montării repartitoarelor de căldură în apartamentele din blocuri este prelungită cu un an, până la 31 decembrie 2024.

Inițiatorii proiectului propun și compensarea costurilor de achiziție și montare a acestor dispozitive.

Citiți și: Ajutor de la stat pentru cei care stau la bloc!

Sunt vizate categoriile vulnerabile, în limita a 750 lei pe locuință.

Categoriile vulnerabile sunt reprezentate de persoanele care au primit carduri de energie, utilizate pentru plata facturilor la electricitate, gaz sau încălzire.

Citește și: Un nou autoturism marca Dacia, surprins în teste

Această asistență financiară poate fi utilizată și pentru acoperirea sumei care depășește subvenția de 750 lei, provenind din costul repartitoarelor.

Bani pentru cei care stau la bloc!

Repartitoarele de căldură sunt dispozitive electronice montate pe radiatoarele din locuințe, în special în blocurile de locuințe.

Au scopul de a măsura și evidenția consumul individual de energie termică într-o unitate locativă.

Aceste dispozitive permit contorizarea individuală a consumului de căldură pentru fiecare apartament sau locuință într-un bloc de locuințe conectat la un sistem centralizat de încălzire.

Citește și: Măsură ,,la sânge” pentru stațiile GPL

Sistemele de încălzire centralizată cu repartitoare permit o facturare mai echitabilă, evitând situțiile în care locatarii cu consum redus sunt obligați să plătească pentru consumul excesiv al altor locatari.

Detalii, AICI.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

2 comentarii

  • Serban spune:

    Repartitoare de căldură obligatorii pentru ca sa măsoare frigul din case și pentru ca din nou niște băieți inteligenți să facă mulți bani . Nimeni nu pomenește de costurile cu citirea repartitoarelor. Și alți deștepți se vor încălzi cu aragazu’ pentru că în marea majoritate nu au contoare individuale la gaze .O altă lege făcută pe „genunche”.

  • Giurgea Emil spune:

    Aceste aparate nu măsoară nimic.
    Sunt comparatoare și înregistrează și căldura degajată de aragaz, televizor, etc. utilizate în cameră.
    Este ilegal să fim obligați să primim în casă persoane necunoscute in fiecare lună.
    Cred că este afacerea cuiva din Parlament.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90