Donaris 930 x 122

preț carburanți

Benzina și motorina, plafonare de preț 7 lei litrul

După o săptămână de proteste în toată țara pe tema prețului crescut la carburanți, social democrații cer soluții concrete pentru prețurile de la pompă, potrivit Antena 3.

Citiți și: Se scumpesc carburanții de la 1 ianuarie! Cât vor scoate românii din buzunare

La propunerea PSD, benzina și motorina ar putea beneficia de un preț plafonat de 7 lei pe litru.

„7 lei litrul pentru un termen limitat pentru a nu sufoca economia”, a declarat senatorul PSD Daniel Zamfir, președintele Comisiei Economice, conform sursei anterior menționate.

Citiți și: Prețul carburanților, mai mare ca niciodată

Președintele PSD – Marcel Ciolacu, a anunțat că susține plafonarea prețurilor la pompă, după ce, până acum, discuțiile din coaliție nu au ajuns la niciun rezultat.

„Să intervenim unde sunt speculații, cum este acum zona de carburanți, este evident că trebuie o plafonare. Nu se poate să rămânem și să avem reacție, cum are Consiliul Concurenței, după 5 ani de zile. Ori suntem niște oameni responsabili politici și ne-am implicat în acest act de guvernare ca să facem viața oamenilor mai bună, ori nu putem construi nimic și cu asta basta”, spune liderul PSD.

„Trebuie categoric găsit mecanismul care să readucă, pe termen limitat, la benzină şi motorină, în jur de 7 lei, pentru a nu sufoca economia, în primul rând, şi a ţine sub control preţurile. Reducerea accizei s-a dovedit că nu dă rezultatul scontat. Nu face decât să îngroaşe profitul companiilor”, a spus senatorul Daniel Zamfir, preşedinte al Comisiei economice de industrii şi servicii, unul dintre responsabilii PSD pe zona economică şi fiscală, pentru Adevărul.

În ultima săptămână, șoferii au protestat în mai multe orașe din țară, inclusiv în Pitești. Unul dintre subiectele pe această temă, AICI: Piteștenii protestează masiv împotriva prețului nesimțit al carburanților.

Un alt protest de acest gen a avut loc chiar seara trecută. Benzinăria Petrom de la Podul Viilor a fost blocată de protestatari. 

Foto descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

8 comentarii

  • Iacob spune:

    De ce 7 si nu 5

  • Ciprian spune:

    6 lei pe litru ar fi un preț ok pentru carburanți

  • Vlad andreea spune:

    5 lei ca să scadă preturile și la alimente

  • Vasile spune:

    Guvern de mafioți, adică voi pesedeu cereți reglementare când de fapt ar trebui să dați ?!!
    Și când ? In ceasul al 12- lea, când ați văzut că vin peste voi șoferii….mizerabil

  • Lucian spune:

    Dar despre cei aproape 70% taxe pe care le incasati ce ne poti spune …?!
    Dar despre banii pe care tu si altii.. ca tine ii incaseaza lunar de la noi cetatenii pentru asa zisele merite deosebite in revolutia, aka lovitura de stat din 89 ce ne poti zice?!

  • Ion Stirbu spune:

    de ce nu 4.3? de ce atunci ajungea profitul ptr marile „companii” iar acum nu? Apropo au decalrat ca au facut profituri uriase si acum se premiaza….deci….suna hotie….restu cu razboi bla bla e cancan…preturile la energie sunb orice forma a inceput de anul trecut din vara-toamna.

  • Mihaila Petrică. spune:

    Este un guvern de hoți și incompetenți.Eu l-aș numi guvernul „50 de bani”. Atât valorează acest guvern și aș vrea să rămână în istorie.
    De asemeni vreau sa întreb pe reprezentantul PSD care susținea tare plafonarea combustibililor la 6,50 sau 7 lei ce are de spus.Daca faci parte dintr-un guvern și consideri că ai un cuvânt de spus ,respectal .Nu avem nevoie de cuvinte goale din parte unui partid cu pretenții pentru viitoarele alegeri.Asta o să se reflecte la următoarele alegeri ,daca ve-ti mai avea curajul sa promiteți multe lucruri pe care nu le puteți duce la împlinire.Deocamdata ne-am lămurit de ce sunteți în stare.Speram să vă reveniți cu picioarele pe pământ macar în ultimul ceas. Eu aștept.

  • Mureșanu spune:

    Sa fie benzina și motorina,că în Ungaria-6.38.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90