New Profesional Consult 930 x 122

benzina

Benzinarii se pregătesc de 10 lei/L combustibil

Surse din cadrul unei mari benzinării de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu din Pitești declară că, în cursul acestei săptămâni, s-a intervenit la pompe pentru a se putea afișa și prețul de 10 lei pe litru de combustibil. Potrivit sursei citate, până la această intervenție, pompele afișau doar prețurile sub 10 lei.

Citiți și: Cireșe cu preț de… aur! 1 kg, preț colosal!

Astfel, benzinarii se pregătesc din timp pentru posibile majorări de preț.

De la începutul anului 2022, prețul litrului de carburant a fost în continuă creștere. În ultima perioadă, la unele benzinării s-au înregistrat constant scumpiri de câte patru bani pe litru.

Citiți și: Cele mai mari scumpiri! Pentru ce plătim cel mai mult la magazin

Am trecut de mult de pragul psihologic de 7 lei/ litru și din păcate, se pare că lucrurile nu vor sta mai bine nici în viitorul apropiat.

Prețul benzinei standard la stațiile din Pitești:

Prețul benzinei standard oscilează între 8.33 lei/litru (benzinăriile Petrom) și 8.42 lei/ litru (benzinăriile MOL).

Prețul motorinei standard la stațiile din Pitești:

În ceea ce privește prețul motorinei standard, acesta se situează în jurul valorilor de 8.90 lei/litru (benzinăriile Lukoil) și 8.98 lei/litru (benzinăriile MOL).

Deși prețurile la combustibil sunt imense, îmbulzeala de pe străzi este aceiași.

Potrivit ziare.com, în funcţie de tipul de combustibil al autoturismelor înmatriculate, în primele patru luni din acest an, motorizările pe benzină înregistrează o creştere de 42,2% faţă de perioada similară din 2021, până la o pondere de 64,9% din total. Totodată, autoturismele echipate cu motoare diesel au înregistrat o scădere de 20,7% de la an la an şi deţin o cotă de 15,3%.

Pe de altă parte, autoturismele „verzi” (electrice 100%, hibrid plug-in şi full hybrid) deţin, după primele patru luni ale acestui an, o cotă de piaţă de 19,7%.

Foto principal: descriptiv

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

7 comentarii

  • Marius spune:

    Vom ieși în stradă, și vom bloca traficul

  • Andrei spune:

    Stai liniștit ca suntem o țara de prosti și de lingăi și nu o sa iasă nimeni in strada

  • Onelian spune:

    Guvernele de dupa 89 au ruinat Romania si trebuie trasi la raspundere de catre popor….,va urma.

  • Gigi spune:

    Va mai aduceți aminte de acum câteva luni in urma cu stația MOL Sălaj cum crescuse prețul la peste 10.oo litrul de carburant. ! O sa fie la ordinea zilei. Suntem un POPOR. IMPERTINENT SI NE MERITAM SOARTA Pentru ca. Nu ȘTIM SA REACȚIONĂM ! Acest Guvern de incapabili si impostori Ne a îndobitociți cu televiziunea. Cu. MARII POLITICIENI ANALIȘTI SI PARA ANALIȘTI , SPECIALIȘTI , cum ne minte non salant si apoi rad in hohote CARBURANTII ii scumpesc ,mâncarea la fel energia,gazele ….. Ce se vrea cu tara asta si poporul roman sa se facă??? SA DEVENIM “ ROMÂNIA BINE EDUCATA”! “STAI IN CASA SI NU MAI IEȘI!” GUVERNUL ARE NEVOIE DE INCULȚI PROSTI SI ASISTAȚI SOCIALII! SĂNĂTATEA ESTE LA PĂMÂNT ,ÎNVĂȚĂMÂNTUL ,LA PĂMÂNT. , INDUSTRIA ,AGRICULTURA ECONOMIA ȚĂRII. TERMINATE IN 8 ani de Președinte!

  • Mihnea spune:

    Peste tot este asa,in Uk motoring este aproape 2 lire de la 1.4 lire.

  • Alex spune:

    Nu va supărați dar cam ce salariu aveti in UK? Dacă faceți un calcul am preturi mai mari ca in alte tari !

  • igor spune:

    lmao

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3