930×122 POSADA 5

budeasa

Budeasa: Unde apelezi când medicul tău de familie nu mai este în program

Budeasa: Unde apelezi când medicul tău de familie nu mai este în program

Citiți și: O nouă investiție importantă la Budeasa

Unde apelezi când medicul tău de familie nu mai este în program (respectiv seara, noaptea, sâmbătă şi duminică şi sărbătorile legale) și ai o problemă de sănătate care nu face obiectul consultațiilor UPU?

Pentru a veni în întâmpinarea acestor nevoi privind asistenţa medicală primară, a fost înfiinţat, la sfârșitul anului 2022, Centrul de permanență din satul Calotești din Budeasa.

Citiți și: Budeasa: Zâmbete și flori pentru doamne și domnișoare

Consultaţiile şi tratamentele în Centru sunt gratuite şi se aplică oricărui cetăţean, indiferent dacă este asigurat sau nu și indiferent de medicul de familie la care este înscris. De asemenea la serviciile Centrului de Permanență de pe raza comunei Budeasa pot apela atât cetățenii comunelor Merișani și Mălureni, acestea fiind comune arondate.

Centrul de permanență functionează în afara programului de lucru al cabinetelor medicale individuale, în regim de cameră de gardă, acesta fiind deservit de medicii de familie care asigură astfel, continuitatea asistenței medicale primare.

În cadrul Centrului sunt oferite servicii de mică urgență, dar sunt efectuate și tratamente (administrarea tratamentelor injectabile, pansamente, etc.).

De asemenea personalul medical eliberează bilete de trimitere către alte specialităţi în vederea internării în situaţiile care depăşesc competenţele medicului de familie, precum și adeverinţe medicale pentru pacienți, cu care se vor prezenta a doua zi la medicul de familie pentru prescrierea reţetei.

Program:

– LUNI – VINERI – între orele 15:00-08:00;
– SÂMBĂTĂ – DUMINICĂ – SĂRBĂTORI LEGALE – program de 24 de ore NON-STOP.

Amănunte despre deschiderea Centrului și despre toate declarațiile făcute la momentul respectiv de autorități, AICI.

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

570×90 MAIA