Donaris 930 x 122

80 de ani

LA MULȚI ANI, MAESTRE!

Marele actor Florin Piersic împlinește astăzi 80 de ani.

Citiți și: Doliu în lumea teatrului! A murit la doar 54 de ani

Născut pe 27 ianuarie 1936 în Cluj, a absolvit în 1957 Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București. În același an și-a făcut debutul cinematografic în filmul „Ciulinii Bărăganului”, în regia lui Louis Daquin și Gheorghe Vitanidis. Doi ani mai târziu a debutat și în teatru, pe scena Teatrului Național din Capitală, în piesa „Discipolul diavolului”, după George Bernard Shaw.

A jucat în numeroase piese de teatru și filme, dar și în scenete tv și programe de divertisment. De asemenea, are și un disc de autor, interpretând melodii ale compozitorului Dan Iagnov.

Citiți și: Incredibil! Firicel din “Las Fierbinți”, prins drogat la volan

Poate cel mai îndrăgit rol pe care l-a jucat în impresionanta sa carieră artistică este Mărgelatu din excepționala serie cinematografică începută în 1980 cu „Drumul oaselor” și continuată cu „Trandafirul galben”, „Misterele Bucureștilor”, „Masca de argint”, „Colierul de turcoaze” și „Totul se plătește”.

Îi urăm la mulți ani marelui actor! (Foto: libertatea.ro)

 

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90