NOR CURIER 930X122

actor

ELEV DIN MIOVENI, ACTOR ÎN DEVENIRE

Elev la Liceul Teoretic ,,Iulia Zamfirescu’’ din Mioveni, în vârstă de 16 ani, Bogdan Andrei Toma este un actor în devenire. Ia cursuri de actorie la Şcoala de Arte şi Meserii din Piteşti şi la Centrul Cultural din Mioveni, după ce în trecut a studiat şi la Teatrul „Alexandru Davila”. Pentru viitor își propune să ajungă la Facultatea de Teatru și Televiziune a Universității Babeș Bolyai din Cluj Napoca.

Citiți și: S-a întâmplat astăzi la Mioveni! Se schimbă totul!

Cum ţi-ai descoperit pasiunea pentru actorie?

-Doamna mea dirigintă, Cristina Ivaşcu, mi-a descoperit talentul. Dânsa m-a pus să fac o scenetă de Ziua Internaţională a Cărţii împreună cu un coleg. A fost foarte frumos! Am avut parte și de mici peripeţii: în timp ce îmi jucam rolul am atins tabla pe care trebuia să scriu, iar tabla a căzut în plin spectacol. Am reuşit, însă, să trec rapid peste, fără a face prea mare caz. Mai apoi am decis să mă înscriu la cursuri de actorie, iar acum practic cu interes această meserie.

Citiți și: Accident grav, cu două mașini. O șoferiță de 25 de ani, rănită

Cum a fost prima ta apariţie în faţa unui public numeros?

-Nu am avut niciodată trac în fața oamenilor atunci când joc! Emoţii are și maestrul Radu Beligan înainte să intre pe scenă… Nu există spectacol fără emoţii! La prima mea apariție pe o scenă am reuşit cu brio să-mi controlez emoţiile. În public erau în jur de 200 de oameni, aşa că trebuia să dau tot ceea ce aveam mai bun, nu să mă fâstâcesc. A fost bine, am intrat cu ușurință în pielea personajului şi totul a mers strună, fără incidente.

Care a fost personajul pe care ţi-a plăcut cel mai mult să îl interpretezi?

-Nea Mărin miliardarul.

Înaintea unui spectacol cât timp te pregăteşti, cât îţi ia să îţi înveţi rolul?

-Repet sceneta cât timp simt eu că e nevoie. Totul trebuie să fie natural şi verosimil. Depinde de scenetă… Am lucrat şi șapte luni la o piesă de teatru de o oră şi ceva, dar, în general, la piesele mai mici, lucrez două luni, două luni şi un pic.

Care este cea mai bună parte a meseriei de actor?

-M-a învăţat să mă bucur de viaţă aşa cum este ea, frumoasă şi plină de minunăţii. Actoria este cea mai frumoasă meserie din lume, pentru că energia produsă pe scenă mă încarcă pozitiv, mă binedispune. Viaţa e un joc, iar noi prin teatru ne jucăm. Interpretăm pe scenă ce se întâmplă în viaţa reală. Viaţa este cea mai mare piesă de teatru, iar noi suntem actorii ei!

Ce premii ai obţinut până acum?

-Premiul II la Festivalul Naţional de Teatru ,,Ludicus’’ – secţiunea trupă şi tot aici premiul III la secţiunea monolog. Am luat și locul I la Festivalul Naţional de Teatru ,,Nişte ţărani din Olt’’ la secțiunea monolog şi locul II la secțiunea trupă. De asemenea, am obținut locul II la Fetivalul Naţional de Teatru ,,Povestea vorbei’’ din Găești un alt loc II la un festival în Bacău, la monolog.

Care este cel mai mare vis al tău?

-Să devin actor şi să îmbin teatrul cu televiziunea.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90