930×122 CAPRA 5

    kings_speech_

    Un film de Oscar King’s speech

    Filmul acesta a luat la a 83 Festivitate a Academiei Americane de Film marele premiu. De mult nu m-am mai bucurat că un astfel de  film a luat Oscarul!

    Am văzut filmul şi pot certifica faptul că este un film bun. M-am întristat când Andrei Gorzo, criticul de film al Dilemei vechi a scris rău şi nedrept despre el(ca să vă convingeţi vă dau 

    linkul http://www.dilemaveche.ro/sectiune/film/articol/traiasca-regele).

    Filmul povesteşte drama Ducelui de York (Colin Firth), fratele mai mic al viitorului rege al Regatului Unit Eduard al VIII-lea. Acesta este bâlbâit! Şi radioul, noua descoperire către apropie pe conducători de cei conduşi, necesită să ţii discursuri. Soţia sa, viitoarea Regină Mamă a reginei Elisabeta a II-a (Helena Bonham Carter) este îngrijorată. Ea descoperă un australian, Lionel Logue (Geoffrey Rush) fără diplome speciale care pare a fi în stare să-i atenueze şi să-i repare acest defect. Pentru că fratele, Eduard al VIII-lea abdică, să-şi trăiască viaţa lângă o americancă divorţată, dându-i posibilitatea ducelui de York să devină noul rege sub numele Gearge al VI-lea. În aceste noi condiţii repararea bâlbâielilor noului rege devine imperios necesară. Pseudo-profesorul de fonologie Logue foloseşte metode neortodoxe, îl numeşte pe numele mic Bertie, lucru enervant pentru conservatorul duce.  Îi cere acestuia pentru a scăpa de obsesia bâlbâielii să se elibereze să înjure şi să blesteme. Ce poate fi mai amuzant să vezi un rege înainte de a ţine un discurs extrem de important, rostind four letter words ce defineşte în engleză cuvintele porcoase. Pentru că regele George a fost monarh în cea mai critică perioadă din istoria recentă a Marii Britanii, vremea Celui De-al Doilea Război Mondial. Se spunea despre rege că era obsedat să-şi servească patria. El s-a comportat exemplar refuzând să părăsească Londra în timpul bombardamentelor germane dând dovada unei mari responsabilităţi faţă de englezii rămaşi singuri la un moment dat în faţa agresorului german.

    Filmul respiră de un sentiment extrem de nobil , de patriotism şi explică cumva extrema rezilienţă engleză, care le-a permis la un moment dat să fie stăpâni peste un sfert de lume.  Colin Firth este un actor în marea tradiţie engleză care redă extrem de natural amestecul de aroganţă şi nobleţe caracteristic acestui popor deosebit. Pentru acest lucru a primit la rândul lui premiul Oscar.

    NOR CURIER 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3