930 x122 grota rece

cetatea poenari

A FOST DRACULA FEST LA CETATEA POENARI

Cea de-a IX-a ediție a Sărbătorilor Argeșului și Muscelului s-a încheiat aseară între zidurile Cetății Poenari din comuna Arfeu.

Citiți și: Argeș. Cetatea Poenari, așa cum nu ai mai văzut-o!

„Cuibul Vulturului Alb”, ctitoria domnitorului Vlad Țepeș, a găzduit cea de-a VII-a ediție a Dracula Fest. Turiştii au primit la poalele cetăţii bocceluţe cu merinde şi apă, iar după ce au urcat cele 1480 de trepte până la cetate au putut face poze cu personaje costumate, inclusiv cu personajul Vlad Ţepeş.

Sus, între zidurile cetăţii, programul a început cu piesa de teatru a trupei AD-HOC „Arlecchino & friends“. De asemenea, spectatorii au ascultat legende arefene, în cadrul unei evoluţii a artiştilor locali conduşi de profesorul Cezar Bădescu, cel care a susţinut şi un expozeu cu specific local.

Citiți și: 3 milioane de euro de la UE pentru restaurarea Cetății Poenari

În plus, turiștii au fost martori la o lansare de carte („Cetarea Poenari. Cetatea lui Vlad Ţepeş“, a autorilor Radu Ştefan Vergatti, Cristina Narcisa Vergatti și Cornel Popescu), la un recital Maria şi Andrei Păunescu, la „Dansul focului“, moment simbolic pentru prezentarea modalității prin care Ţepeş Vodă a scăpat ţara de hoţi şi cerşetori, și la cântece de munte cu Ion Mircea Bogdan.

555×222 grota rece

Comentarii

Un comentariu

  • Gilda spune:

    Ar fi interesant sa stim si …. cum a inceput Dracula Fest… Pentru ca a fost anuntat un program care incepea de vineri seara, iar vineri seara… nu a fost nimic in afara de un lacat mare la portile cetatii. Plus ca Primaria Arfeu a fost mentionata ca fiind organizator iar secretarul de acolo habare nu are de acest lucru… Deh, „fonduri europene”!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3