930 x122 grota rece

cetatea poenari

3 milioane de euro de la UE pentru restaurarea Cetății Poenari

Potrivit Digi 24, Cetatea Poenari, din județul Argeș, adevărata reședință a domnitorului Vlad Țepeș, va fi restaurată cu fonduri europene.

Citiți și: Argeș. Cetatea Poenari, așa cum nu ai mai văzut-o!

Până nu demult, fortăreața, construită în vârful muntelui, era des vizitată de urșii din zonă, însă în prezent, gardul electrificat montat împrejurul cetății ține la distanță animalele sălbatice.

În curând, aici vor începe lucrări de restaurare, care vor fi finanțate din bani proveniți de la Uniunea Europeană.

Citiți și: PROIECTUL PRIVIND “CONSERVAREA ȘI CONSOLIDAREA CETĂȚII POENARI” INTRĂ ÎN LINE DREAPTĂ

Cornel Popescu, directorul Muzeului Județean Argeș, a declarat pentru Digi 24 că sunt 3 milioane de euro bani europeni și aproape 9 milioane de euro finanțare din partea Consiliului Județean Argeș, contribuția CJ Argeș pentru a consolida și restaura cetatea lui Vlad Țepeș.

Lucrările la clădirea istorică sunt de o mai mare complexitate, având în vedere poziționarea cetății. Organizarea șantierului va impune în acest sens foarte mult de lucru.

Contractul de proiectare și execuție a lucrărilor de conservare și consolidare a fost deja semnat, iar lucrările ar trebui să înceapă în primăvară.

Conform lui Cornel Popescu, în aproximativ 2 ani lucrarea trebuie să fie gata cu totul.

Foto descriptiv: europafm.ro

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90