930×122 POSADA 5

expozitie

EXPOZIȚIE DE ARTĂ TRADIȚIONALĂ LA MUZEUL GOLEȘTI

Consiliul Judeţean Argeş şi Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti vor organiza în perioada 3 noiembrie 2014-3 februarie 2015 expoziţia temporară Micii artişti ai tradiţiilor.

Citiți și: „Aerul culorilor mele” – expoziție de pictură la Muzeul Golești

In cadrul programului educațional-cultural Vacanța de vară…la țară, Muzeul Golești a organizat pentru elevi șapte ateliere de meșteșuguri tradiționale. Atelierele au fost coordonate de renumiți meșteri populari si au inclus Arta confecționării podoabelor tradiționale, Arta olăritului, Ceramica de Cucuteni, Arta prelucrării lemnului, Arta icoanelor pe sticlă, Arta confecționării țesăturilor din lână, Arta confecționării păpușilor și Elena Stoica și micii pictori de la Corbeni.

Au fost selectate în vederea expunerii cele mai bune creaţii ale copiilor participanţi (1200). Este vorba de peste 200 de piese: icoane pictate pe sticlă, păpuşi populare reprezentând tipologia costumului popular, vase de ceramică tip Cucuteni, covoraşe din lână ţesute în gherghef, obiecte din lemn şi picturi cu tematică etnografică, inspirate din muzeul în aer liber de la Goleşti. Micii creatori sunt copii de grădiniță şi elevi ai şcolilor generale argeşene. La finalul fiecărui atelier de creaţie ei au fost premiaţi în cadrul unor ceremonii festive.

Citiți și: Mărturie șocantă din trenul groazei: „O să murim, murim cu toții!”

Expoziţia temporară Micii artişti ai tradiţiilor se va deschide luni, 3 noiembrie, la ora 11, la Muzeul Goleşti.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Donaris 570×90