New Profesional Consult 930 x 122

gara

Mărturie șocantă din trenul groazei: „O să murim, murim cu toții!”

Marți seară, trenul care mergea pe ruta București-Pitești-Craiova a rămas fără frâne, după ce a trecut de localitatea Titu, putându-se opri, cu chiu cu vai, doar la câțiva metri de gara Golești.

Citiți și: Urgență majoră la Gara Pitești!

O pasageră ne-a contactat pe adresa de email a redacției epitesti.ro pentru a ne povesti momentele de groază prin care a trecut.

După spusele acesteia, mecanicul de locomotivă, constatând defecțiunea, i-a cerut obsesiv controlorului să tragă frâna de mână, însă acesta nu știa unde se află și le-a cerut călătorilor să o găsească.

Citiți și: Sărăcia vine cu trenul în Pitești. Zeci de cerșetori, prinși la gară de polițiști

MĂRTURIA PASAGEREI

Eu vorbeam cu 112 să spun ce se întâmplă, îi spuneam că o să ne ciocnim cu trenul din față, să anunțe cumva, timp în care mecanicul urla că o să murim. A fost fracțiune de secundă, nu a fost vorba de minute. Au fost fracțiuni de secundă în care încercam să fac ceva.

Mecanicul de locomotivă ne-a anunțat că s-au oprit frânele, că vom muri și că ne lovim de trenul de Pitești și a urlat la noi să tragem frâna de urgență. Atât aud în capul meu, vuietul acela din vagon și urletele omului ăluia că o să murim și să găsim maneta. Striga să găsim maneta.

Maneta este cumva după toaletă, este semnalizată, este vopsită cu roșu. Controlorul a trecut urlând printre noi, dându-ne la o parte și s-a dus în spatele trenului, probabil a vrut să facă vreo manevră de acolo să oprească trenul. Doar atâta știu că zicea salvați- vă, salvați-vă, face-ți-mi culoar să trec în a doua (n.r. compartiment).

Dar a trecut pe lângă frâna de mână și nu atras-o. Cert este că era foarte agitat de la Titu spre Găești, spre Pitești. Putea doar să întindă mâna și să o tragă și nu mai era această nenorocire. Maneta a fost găsită de soțul meu, de o doamnă și de un copil de până în 18 ani. Doamna și cu copilul au tras maneta și a început să încetinească trenul.”, a declarat pentru epitesti.ro A. H, pasageră în trenul groazei.

Imediat ce a încetinit trenul, toți călătorii s-au îngrămădit la ușă și au sărit din mers. Ulterior, acesta s-a oprit la o distanță mică.

După ce a încetinit trenul s-au deschis ușile și noi am sărit. Nu avea viteză. Bagajele au rămas în tren și noi am sărit toți unul peste altul buluc. Trenul nu s-a oprit la o distanță mare de locul unde am sărit, dar noi nu știam că o să se oprească. Dacă puteam să spargem geamurile și să deschidem ușile din mers, de dinainte de a se trage maneta, noi săream și atunci toți, erau majoritatea la ușă. ”, a mai precizat aceiași doamnă.

TREI SFERTURI DIN TREN ERA PLIN CU ADOLESCENȚI

În tren erau și foarte mulți pasageri tineri, adolescenți care se întorceau, probabil, mulți dintre ei, de la mare. După această întâmplare, călătorii încă trăiesc coșmarul acelei zile.

Erau copii în tren. Mie, adult care am trecut prin probleme, nu-mi trece și nu o să-mi treacă. Copilul meu se trezește noaptea, nu se mai poate concentra la lecții. Suntem traumatizați. Mie nu mi-e frică să spun, pentru că am trăit drama vieții mele și ei la fel, toți am fost acolo. ”, a declarat aceiași sursă pentru epitesti.ro.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90