New Profesional Consult 930 x 122

colectie

EVENIMENT ÎN MIOVENI

Eveniment în Mioveni. Centrul Cultural și Primăria orașului Mioveni vă invită să participați duminică, 11 noiembrie 2018, la sărbătorirea a 50 de ani de la înființarea colecției muzeistice expusă în Cula Racovița.

Citiți și: Un exemplar rar de ARO, scos la vânzare

Promotor al evenimentului este chiar inițiatorul colecției muzeistice, profesorul Constantin I. Năstase (foto), seniorul de vârstă al Mioveniului, cel care în anul 1968 a pus bazele unui mic muzeu rural, colecția sa de peste 1.500 de obiecte fiind găzduită din 1985 și până în prezent de Cula Racovița.

În cei peste 200 de ani ai săi de existență, Cula din Racoviţa a fost martor de neclintit al multor evenimente. Fosta fortăreață a boierului Racoviceanu reprezintă astăzi un reper cultural și istoric în zona de sud a României, numărându-se printre ultimele 12 cule restaurate și funcționale rămase pe teritoriul țării noastre.

Citiți și: Se redeschide Planetariul

Evenimentul se va desfășura de la ora 12 la Casa de Cultură Racovița.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90