Donaris 930 x 122

exponat

EXPONATUL LUNII LA MUZEU, O LUCRARE A UNUI ARTIST DECEDAT SĂPTĂMÂNA ACEASTA

Lucrarea „Oțelar” a artistului Vladimir Zamfirescu este exponatul lunii martie la Muzeul Județean Argeș din Pitești.

Citiți și: Anunț important de la Muzeul Județean Argeș

Născut în 1936, Vladimir Zamfirescu s-a stins din viață chiar în această săptămână, mai precis pe 1 iunie 2020. Lucrări semnate de Vladimir Zamfirescu se găsesc în colecții particulare și în muzee de artă din Franța, Anglia (Tate Gallery din Londra), Italia, Germania, Spania, Austria, Elveția, Olanda, Suedia, Norvegia, Portugalia, Grecia, Rusia (Muzeul Pușkin), Iran, Turcia, Polonia, SUA.

De asemenea, are tablouri în colecțiile unor șefi de stat din Norvegia, Danemarca, Italia, China, Bulgaria și chiar în colecția de Artă a Vaticanului.

Citiți și: Decizie la Muzeul Judeţean

A primit de-a lungul timpului mai multe distincții și premii, dintre care se numără Bursa Academiei Regale Suedeze, Bursa Academiei Italiene pentru Pictură, Medalia Raffael a Academiei Caravaggio din Roma, Ordinul Național pentru Serviciul Credincios în grad de Cavaler, în 2003 și titluri de Doctor Honoris Causa, la Universitatea de Artă Cluj și la Universitatea de Artă din București și Premiul de excelență Nicolae Grigorescu al Uniunii Patronatului Român.

Exponatul lunii iunie poate fi vizitat de marți până duminică, între orele 9-17, intrarea din Bulevardul Eroilor (Planetariu).

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90