Donaris 930 x 122

exponat

EXPONATUL LUNII LA MUZEU, O LUCRARE A UNUI ARTIST DECEDAT SĂPTĂMÂNA ACEASTA

Lucrarea „Oțelar” a artistului Vladimir Zamfirescu este exponatul lunii martie la Muzeul Județean Argeș din Pitești.

Citiți și: S-a redeschis Planetariul de la Muzeul Județean Argeș!

Născut în 1936, Vladimir Zamfirescu s-a stins din viață chiar în această săptămână, mai precis pe 1 iunie 2020. Lucrări semnate de Vladimir Zamfirescu se găsesc în colecții particulare și în muzee de artă din Franța, Anglia (Tate Gallery din Londra), Italia, Germania, Spania, Austria, Elveția, Olanda, Suedia, Norvegia, Portugalia, Grecia, Rusia (Muzeul Pușkin), Iran, Turcia, Polonia, SUA.

De asemenea, are tablouri în colecțiile unor șefi de stat din Norvegia, Danemarca, Italia, China, Bulgaria și chiar în colecția de Artă a Vaticanului.

Citiți și: Trofeu primit de Nicolae Dobrin, expus la Muzeul Judeţean

A primit de-a lungul timpului mai multe distincții și premii, dintre care se numără Bursa Academiei Regale Suedeze, Bursa Academiei Italiene pentru Pictură, Medalia Raffael a Academiei Caravaggio din Roma, Ordinul Național pentru Serviciul Credincios în grad de Cavaler, în 2003 și titluri de Doctor Honoris Causa, la Universitatea de Artă Cluj și la Universitatea de Artă din București și Premiul de excelență Nicolae Grigorescu al Uniunii Patronatului Român.

Exponatul lunii iunie poate fi vizitat de marți până duminică, între orele 9-17, intrarea din Bulevardul Eroilor (Planetariu).

211029-Bannere_web_voucher_200lei_650x200px

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441