930×122 POSADA 5

japonezi

JAPONEZI LA MUZEUL JUDEȚEAN. DUMITRU PRUNARIU, ABSENT

„Omul și Universul”, aşa s-a numit forumul științific internațional care a avut loc astăzi la Muzeul Județean Argeș, dedicat anului internaţional al luminii şi zilei limbii române.

Citiți și: Anunț important de la Muzeul Județean Argeș

Printre participanți s-au numărat și doi oaspeţi din Japonia, veniți prin Asociaţia Româno-Japoneză de Educaţie şi Ştiinţă. Prof. univ. dr. Masafumi Fukumori, de la Universitatea Kyoto, și prof. univ. dr. Masashi Koyama, de la Universitatea Fukui, au făcut o prezentare a sistemului educaţional japonez și o paralelă cu omologul său din România. Cu aceeași ocazie, au fost lansate şi două volume: ”Omul şi Lumina” şi „Omul şi Societatea”. De asemenea, au fost acordate diplome, medalii și plachete.

Invitat la conferință, Dumitru Prunariu nu a mai putut ajunge în Pitești. Primul și, cel puțin deocamdată, singurul român care a ieșit în spațiul cosmic a lipsit din motive familiale. În schimb, în sală s-a aflat Constantin Voitiţchi, operator cu ani în urmă la TVR, care i-a fost alături cosmonautului de-a lungul timpului.

Citiți și: Decizie la Muzeul Judeţean

Oaspeţii, din țară și din străinătate, s-au bucurat de o primire călduroasă. Meşterul popular argeșean Ioan Rodoş le-a oferit flori de colț. De asemenea, în hol ei au putut admira obiecte tradiţionale românești confecţionate manual.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

570 X 90 POSADA 3