930×122 CAPRA 5

golești

Muzeul-Golesti

PROFESORI, ELEVI ȘI STUDENȚI LA MUZEUL GOLEȘTI

Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii-Goleşti, instituţie finanţată de Consiliul Judeţean Argeş, organizează astăzi, de la ora 11, în sala de conferinţe a instituției, a treia ediție a simpozionului naţional cu tema „Naţiunea română-pagini de istorie”.

Citiți și: Anunț important de la Muzeul Județean Argeș

Naţiunea modernă este rezultatul istoric al unei serii de fapte care converg în acelaşi sens, iar esenţa oricărei naţiuni constă în faptul că membrii ei au multe lucruri în comun. În fond, misiunea istorică a unui popor este aceea de a-şi apăra ţara şi independenţa, pe de o parte, şi de a avea capacitatea creării de valori, pe de alta. Fără aceste două lucruri esenţiale riscă să se piardă pe drumul istoriei şi chiar să dispară. Problema unității europene este dincolo de decizia politică, iar dacă națiunile nu pot fi create prin decret înseamnă că națiunea europeană nu va fi nici ea un amestec eterogen, ci o armonie a personalităților naționale reunite.

Acestor întrebări li se vor da răspunsurile așteptate în cadrul evenimentului de azi, eveniment la care vor participa specialişti ai Muzeului Goleşti, profesori şi elevi de la Colegiul Liceal Naţional „Zinca Golescu”, de la Colegiul Teoretic „Dimitrie Dima” și de la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” şi studenţi ai Facultăţii de Istorie ai Universității Piteşti.

Citiți și: Se redeschide Planetariul

555×222  MAIA

Comentarii

SMART KIDS 570×90