930×122-epitesti PNL

alimente

ALIMENTELE PE CARE NU TREBUIE SĂ LE ŢINEŢI ÎN FRIGIDER

Păstrarea corectă a alimentelor este esenţială pentru o alimentație sănătoasă, iar recomandările oferite de specialişti sunt numai bune de urmat dacă doriţi să consumaţi alimentele proaspete.

Citiți și: Aceste persoane pierd jumătate din banii de la stat!

Roşiile

Roşiile îşi pierd toată savoarea în frigider. Aerul rece împiedică procesul de coacere a roşiilor, acesta fiind exact ceea ce ar trebui să le dea mai mult gust şi savoare. Frigiderul le alterează şi textura. Temperatura rece descompune membranele din pereţii fructului. Păstraţi roşiile în afara frigiderului, într-un castron!

Citiți și: Mărcile de alimente cel mai des falsificate. Cum facem diferența

Busuiocul

Busuiocul se ofileşte mai repede dacă este ţinut în frigider şi va absorbi mirosurile celorlalte alimente din jur. Este mai bine să fie păstrat afară, într-o cană cu apă proaspătă, asemenea florilor. Dacă vrei să păstrezi busuiocul pentru mai mult timp, se recomandă fierberea şi apoi congelarea lui.

Cartofii

Un cartof păstrat în frigider îşi va transforma mult mai repede amidonul în zahăr. În loc să pui cartofii în frigider, e mai potrivit să îi ţii într-o pungă din hârtie într-un loc răcoros, nu rece. Locul ideal este o cămară pentru plante rădăcinoase, dar şi o cămară obişnuită este potrivită atât timp cât e destul de întunecată şi răcoroasă. Hârtia funcţionează mai bine decât plasticul, pentru că lasă cartoful să respire, iar acesta nu putrezeşte atât de repede.

Ceapa

Dacă ţii ceapa în frigider va deveni la un moment dat moale şi mucegăită din cauza umezelii. Păstrează ceapa într-un loc răcoros şi uscat şi ai grijă să nu stea aproape de cartofi. Depozitate împreună, amândouă se alterează mai repede. În schimb, prazul şi arpagicul pot fi păstrate fără probleme în frigider datorită conţinutului mai mare de apă.

Avocado

Dacă vrei ca fructele de avocado să se coacă sigur nu trebuie să le pui în frigider. În cazul în care, totuşi, ai cumpărat un avocado deja copt pe care nu vrei să îl foloseşti imediat îl poţi pune în frigider.

Mierea

Nu este nevoie ca mierea să fie păstrată în frigider. Îşi va menţine, practic pentru totdeauna, gustul şi calitatea doar dacă stă într-un recipient etanş. În plus, mierea ţinută în frigider se poate cristaliza. (Sursă şi foto: doctorulzilei.ro)

555×222-epitesti PNL
Pizza Sapori Italia 570 90