New Profesional Consult 930 x 122

dulciuri

TU ŞTII CE BOLI ASCUNDE POFTA DE DULCE?

Consumul excesiv de dulciuri poate duce la obezitate, diabet și alte boli metabolice, dar și pofta în sine poate ascunde anumite boli, spun medicii. Iată care sunt cele mai frecvente:

Citiți și: Breaking: Două mari bănci din România au probleme! Clienții, afectați

Disfuncții tiroidiene

Lucrezi mai mult de 40 de ore pe săptămână și te simși obosit mai mereu? Rezolvi problema cu o cafea dimineața și multe dulciuri pe parcursul zilei? De vină ar putea fi problemele glandei tiroide. În loc să bei cafea, care scade drastic energia și agravează pofta de dulciuri, bea mai multă apă, evită fast-food-ul și orientează-te spre cereale, pâine și paste integrale, care mențin energia pentru o perioadă mai lungă de timp.

Citiți și: Ziua comunei Budeasa, sărbătorită cu apă „potabilă”! Oamenii sunt disperați!

Infecții cu paraziți

Nu trece o zi fără să tânjești după mai multe felii de pâine sau după o prăjitură? Te confrunți des cu infecții cu fungi (cum ar fi piciorul atletului) sau cu balonare, diaree și constipație? Ai urmat un tratament cu antibiotice sau steroizi mai mult timp? Poate fi vorba de o infecție cu bacterii sau paraziți, care cer permanent zahăr ca să se multiplice. Stresul și tratamentul cu steroizi și antibiotice slăbește imunitatea, favorizând apariția infecțiior de tot felul. În loc de dulciuri, treci pe lactate, bogate în probiotice, care reglează flora intestinală și refac stocul de bacterii bune.

Excesul de adrenalină

Ești extrem de iritat când îți e foame? Ești stresat des? Te simți amețit când te ridici brusc? Dacă mai și urinezi des și resimți o stare permanentă de sete, poți suferi de exces de adrenalină. Când suntem sub presiune, glandele suprarenale eliberează adrenalină pentru a face față stresului. Stresul permanent face ca aceste glande să devină lente și să ceară permanent zahăr ca să funcționeze bine. Efectele vor fi însă de scurtă durată. Soluția este să mâncați mai multe proteine (nuci, carne slabă, ouă, lactate) și să evitați perioadele tensionate pe cât posibil.

Premenopauză

Ai peste 38 de ani, treci rapid de la o stare de spirit la alta, ciclul menstrual este neregulat și ai un libidou scăzut? Toate aceste semne te pot avertiza că o să intri în curând la menopauză. Cu cât nivelul de estrogen și progesteron scade, cu atât femeile dezvoltă rezistență la insulină, ceea ce înseamnă o nevoie crescută de zahăr. Dereglările hormonale care au loc în această perioadă fac ca organismul să încerce să suplinească acest gol și să crească nivelul de serotonină cu ajutorul dulciurilor. (Sursă şi foto: www.doctorulzilei.ro)

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3