New Profesional Consult 930 x 122

budeasa

Ziua comunei Budeasa, sărbătorită cu apă „potabilă”! Oamenii sunt disperați!

Ziua comunei Budeasa, sărbătorită cu apă „potabilă”! Oamenii sunt disperați!

Citiți și: Femeie cu boală gravă, salvată în ultima clipă de intervenția a doi tineri polițiști

Ieri, la Budeasa s-a sărbătorit Ziua Comunei.

Distracție, voie bună prin nămol, formații care au venit să cânte pe bani grei, scenă, foc de artificii, tot ce trebuie pentru a distra oamenii din localitate.

Citiți și: Care pe care? BMW și Volkswagen, impact lângă Pitești

Tare, nu?

Însă oamenii au alte priorități! Unele reale și mult mai importante!

Apă cu nămol în loc de apă potabilă! Asta plătesc locuitorii comunei Budeasa.

Oamenii s-au trezit cu apa… neagră la robinete. Problema persistă de cel puțin o săptămână, iar cetățenii au ajuns la capătul răbdării.

Pentru că apa potabilă livrată este imposibil de băut, oamenii sunt nevoiți să-și cumpere apă plată de la magazin pentru consumul zilnic sau să-și facă rezerve de la izvoare.

De vină ar fi ploile şi lipsa de investiţii a Primăriei Budeasa, potrivit directorului S.Ed.C – Servicii Edilitare Pentru Comunitate Mioveni – Nicolae Tudose (foto), societate care se ocupă de sistemul de alimentare cu apă în comuna argeșeană Budeasa.

Așa arăta apa de la robinet în urmă cu 5 zile, în satul Budeasa Mare.

Oamenii sunt disperați și au făcut publice imaginile pe grupul de Facebook al Comunei Budeasa.

Așa arată apa de la robinet astăzi, 5 iunie 2023

Iată ce spune directorul S.Ed.C – Servicii Edilitare Pentru Comunitate Mioveni – Nicolae Tudose, despre această situație:

„Din cauza ploilor. Am avut unele avarii.

După ce intervenim în urma avariilor, din cauza depunerilor de pe conducte din ultimii doi ani de zile, se întâmplă acest lucru. Noi am încercat să le mai spălăm, e foarte greu.

Nu e peste tot apa neagră, doar în anumite zone, unde au fost intervenții. Știu situația. Încercăm să remediem, să vedem.

Mai este o altă problemă. Noi am sesizat și Primăria. Acolo au fier și mangan. Din păcate, unele izvoare au fier și mangan. Nu e periculos pentru sănătate, dar, în reacție cu clorul, închide apa.

Dacă nu am pune clor, apa nu s-ar închide, dar nu poți să nu pui clor, cum spune legea, pentru că dai în alte probleme pe partea de bacterii, adică riști să îmbolnăvești populația. Și atunci, punând clor, în reacție cu fierul și manganul, devine neagră (n.r. apa).

Apa nu e nepotabilă, pentru că avem analize de la DSP (n.r. Direcția de Sănătate Publică). Din păcate, este închisă la culoare. Așa se întâmplă în perioada ploioasă.

Aici ar trebui o investiție. Am informat Primăria Budeasa încă de anul trecut. Știu și ei despre ce este vorba.

O investiție serioasă pentru o stație de osmoză, prin care să reducem pe cât posibil manganul și fierul. Asta e investiție de câteva miliarde. Ei (n.r. reprezentanții Primăriei Budeasa) au promis că o au în buget pentru anul viitor (n.r. 2024). Să sperăm că așa va fi”, a declarat Nicolae Tudose, directorul S.Ed.C, în exclusivitate pentru ePitești.ro.

Concluzie

În timp ce localitatea are nevoie de investiții cruciale pentru binele oamenilor și pentru o viață cât de cât civilizată, administrația Primăriei din Budeasa, condusă de primarul Nicolae Mihail Rachieru, alege să „investească”, printre altele, în cumpărarea unui automobil electric.

Toate detaliile, cât și subiectul pe larg, AICI – Primăria Budeasa cumpără un SUV de familie, electric, de 35 000 de euro!

La apariția acestei informații în spațiul public, oamenii din localitate au „luat foc” pe grupul de Facebook al comunei Budeasa și l-au pus „la zid” pe edilul Rachieru.

Puteți reciti integral articolul, AICI – Revoltă la Budeasa! Primăria a cumpărat un SUV de 35 de mii €: „Ce urmează, vilă în Dubai?

Totodată, vă reamitim că, acum aproximativ două săptămâni, au avut loc descinderi la Primăria din Budeasa, toate detaliile le puteți reciti, AICI – Poliția, oficial cu privire la descinderile de la Primăria Budeasa

Sursă video: Facebook/Comuna Budeasa

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3