930×122 CAPRA 5

filarmonica pitesti

MUZICĂ DE BROADWAY LA FILARMONICA PITEȘTI

Muzică de Broadway la Filarmonica Pitești. Joi, 28 februarie 2019, de la ora 19, Filarmonica Pitești va organiza la Centrul Multifuncţional un nou concert inedit, de jazz simfonic și muzică de Broadway.

Citiți și: Un artist renumit revine la Pitești!

Alături de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de Daemyung Cho, din Coreea de Sud, vor participa, ca soliști, Mădălin Sandu (vioară), Constantin Costinel Mirea (vioară) și Mihai Dima (trompetă).

În program: Django Reinhardt – Minor Swing și Nuages, Ben Bernie – Sweet Georgia Brown, Tony Murena/Joseph Colombo – Indifference, Erroll Garner – Misty, Chick Corea – Spain, Joseph Kosma – Frunze moarte (Autumn Leaves), George Gershwin – I got rhythm, *** – Ochii negri (Dark Eyes/Очи чёрные), Richard Rodgers – The Sound of Music, Leonard Bernstein/Jack Mason – Suită din West side story și Andrew Lloyd Webber – The Phantom of the Opera.

Citiți și: Schimbare majoră în Ștrand! Investiție de aproape 1 milion €

Profesor la Universitatea „Sahmyook” din Coreea de Sud, Daemyung Cho a studiat dirijatul și compoziția la Koservatorium der Sadt din Viena (Austria). Este laureat al concursurilor internaționale de compoziție din Lisabona (Portugalia) și Viena. A dirijat orchestra simfonică din Szeged (Ungaria), orchestra metropolitană din Portugalia, orchestra de cameră din Bologna, orchestra Universității de Stat din Tennessee (SUA) și orchestra Filarmonicii Janacek (Cehia).

De asemenea, a dirijat numeroase opere, dintre care amintim: Flautul fermecat, Elixirul dragostei, Traviata și Boema. Este membru al corului „Arnold Schoenberg”.

Va dirija în premieră orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești.

Absolvent al Facultăţii de Interpretare Instrumentală a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, la clasa profesorului Ladislau Csendes, Mădălin Sandu este, de la înființarea instituției, din 2007, concertmaestru al Filarmonicii Pitești.

De asemenea, este absolvent al Universității „Constantin Brâncoveanu” din Piteşti (master în management în administraţie publică).

Din 2000 a activat în orchestra de cameră Philarmonia din București și a colaborat cu filarmonicile din București, Giurgiu, Sibiu, Ploiești, Constanța și Râmnicu-Vâlcea. Ca solist concertist, a susținut numeroase recitaluri şi concerte pe toate scenele muzicale ale ţării. A concertat şi în Italia, Germania, Elveţia, Franţa, Austria, Spania, Ungaria şi Republica Moldova. A avut colaborări importante cu Seul Philharmonic of the Nations şi cu World Peace Orchestra.

Mădălin Sandu este nu doar un violonist de talent, ci şi aranjor, orchestrator şi dirijor, iniţiator al multor proiecte sonore spectaculoase – This Is My Song, Tu eşti primăvara mea, Anotimpurile ş.a.  – şi organizator al concursului de interpretare instrumentală ArgesisArt – concurs cu largă reverberaţie în mediul educaţional, al cărui rezultat este prezentat, în fiecare an, în concertele de gală Tinere talente ale Filarmonicii Pitești.

Constantin Constinel Mirea s-a născut în 1984, în București, într-o familie de muzicieni, tatăl fiind contrabasist, iar bunicul, celebrul violonist și dirijor Constantin Mirea. Este absolvent al Liceului de Muzică „George Enescu” din București, la clasa profesoarei Alina Ghiugan, și al Universității Naționale de Muzică București, secția interpretare vioară, la clasa conf. univ. dr. Florin Croitoru.

Sub îndrumarea lui Mircea Tiberian (conf. univ. dr., pianist și compozitor) a finalizat studiile de master jazz. În 2003 a obținut prin concurs Bursa Integrală de Studii în S.U.A., la Univesitatea de Muzică din Louisiana. A urmat numeroase masterclass-uri în jazz și muzică clasică, în țară cursuri de măiestrie cu Ștefan Gheorghiu și Rudolf Stamm și în străinătate cu Eugen Sârbu (Anglia), James Alexander (SUA) și Semion Yaroshevich (Israel).

În 2013, Costinel Mirea a fost invitat să susțină un recital, la Sala Palatului, în deschiderea concertului „Count Basie Orchestra”. A câștigat, individual, numeroase premii, cele mai importante fiind cele de la Sibiu, Brăila și Târgu-Mureș, dar și cu formația „Constantin Mirea Quartet”. De asemenea, a fost laureat al Festivalului Internațional Maghiar și a primit și premiul pentru cea mai bună compoziție la Festivalul Internațional de Jazz de la Târgu-Mureș.

A susținut concerte de jazz în Brașov, Galați, Brăila, Sibiu și Târgu-Mureș. În străinătate, a cântat în Ungaria, Austria, Cehia, Polonia, Germania, Olanda, Belgia, Danemarca, Norvegia, Suedia, Elveția, Franța, Spania, Italia, Portugalia, Cipru, Israel și China. În prezent, este solist și prim-vionolist al Operei Comice din București, profesor de vioară la Școala de Muzică nr. 3 tot din Capitală, lider al cvartetului „Django Sound” și colaborator permanent al Filarmonicii Pitești.

Născut în 1984, în Constanța, Mihai Dima a început studiul trompetei la Liceul de Artă din orașul său natal. Este absolvent al Universității Naționale de Muzică București, Facultatea de Interpretare Muzicală, la clasa de trompetă a maestrului Iancu Văduva, și al Universității de Arte Berlin, la clasa prof. Konradin Groth, acolo unde a urmat cursurile de master.

În perioada 1997 – 2002, Mihai Dima a câștigat numeroase premii I în țară la concursurile naționale de interpretare muzicală și la olimpiadele naționale. A susținut numeroase recitaluri, atât ca solist, cât și în ansambluri camerale. Între 2003 și 2007, a colaborat cu Big Band-ul Radio, Filarmonica „George Enescu” și Orchestra Națională Radio.

Alături de Orchestra Națională Radio, în 2006, a susținut un turneu în Japonia. Trompetistul Mihai Dima a concertat, ca solist, alături de filarmonicile din Pitești, Bacău, Constanța și Sofia (Bulgaria) și a făcut parte, între anii 2006 și 2011, din ansamblul „Armonic Brass Quintet” din Constanța.

Între 2006 și 2010, a fost trompetist al Filarmonicii Constanța, iar din 2007, de la înființare, este șef-partidă trompetă la Filarmonica Pitești.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90