EcoMoto 930×122

concert simfonic

SOLIȘTI AI FILARMONICII PITEȘTI, ÎN CONCERTUL SIMFONIC DE LA GRĂDINA DE VARĂ

Filarmonica Pitești organizează joi, 18 iunie, de la ora 18.00, la Grădina de Vară din Pitești (în spatele Bibliotecii Județene „Dinicu Golescu”), al doilea concert simfonic al lunii.

Citiți și: Concert extraordinar, în această seară, în Pitești

„Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești, dirijată de Tiberiu Oprea, revin, ca soliști, Casandra Ianmandi (flaut), Mihai Dima (trompetă) și Raymond Cinpoeșu (oboi). În program: Gioachino Rossini – Uvertura Bărbierul din Sevilla și Uvertura la Wilhelm Tell, Amilcare Ponchielli – Danza delle Ore, balet din La Gioconda,  Pietro Mascagni – Intermezzo din Cavalleria rusticana, Constantin Dimitrescu – Dans țărănesc, Edvard Grieg – In the Hall of the Mountain King din Suita nr. 1 Peer Gynt și Dans norvegian nr. 1 Allegro marcato din Dansuri norvegiene, Johann Strauss Jr. – Kunstler Leben (Viață de artist), Emmerich Kálmán – Uvertura la opereta Silvia, Jacques Offenbach – Can-can din Orfeu in Infern, Ennio Morricone – Oboiul lui Gabriel din filmul Misiunea (solist, Raymond Cinpoeșu), Piotr Ilici Ceaikovski – Canțoneta napolitană din baletul Lacul lebedelor (solist, trompetistul Mihai Dima) și Eugeniu Doga – Vals din filmul My Sweet and Tender Beast (solistă, flautista Casandra Iamandi).

Tiberiu Dragoș Oprea, dirijor al Filarmonicii Piteşti, este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală, clasa dirijat orchestră, la clasa maestrului Ludovic Bács, absolvind şi cursurile de master. De-a lungul activităţii sale, Tiberiu Oprea colaborează cu artişti instrumentişti renumiţi, precum: Valentin Gheorghiu, Cristina Anghelescu, Luiza Borac, Alexandru Tomescu, Gabriel Croitoru, Horia Mihail, Răzvan Suma, Răzvan Stoica, Mihai Ungureanu. De asemenea, a dirijat concerte în care au evoluat artişti de marcă: Bianca Ionescu, Daniela Vlădescu, Felicia Filip, Mediana Vlad, Alfredo Pascu, Cezar Ouatu, Ștefan Popov, Bogdan Lupea, Patricia Seymour ş.a

Citiți și: 1 milion de € pentru parcul de poveste din Pitești

Deși tânăr, Raymond Cinpoeșu (27 de ani) este un oboist de succes. A absolvit Academia Regală de Muzică din Londra (licența) și Universitatea Națională de Muzică București (master). Printr-un program Erasmus, la  Conservatorul Național Superior de Muzică și Dans din Paris, și-a consolidat studiile muzicale. A colaborat cu Filarmonica „George Enescu” București, Orchestra Simfonică București, Camerata Regală și Filarmonica Pitești. Atât la Paris, cât și la Londra, a susținut proiecte cu diferite orchestre. Este membru al CEI Youth Orchestra (Italia).

A participat la masterclass-uri la Londra și Berna, a câștigat importante premii naționale și internaționale și a susținut concerte și recitaluri (inclusiv în emisiunea „Muzicieni de azi… muzicieni de mâine”, de la Radio România Cultural). Din decembrie 2019, este angajat al Filarmonicii Pitești, la partida oboi.

Născut în 1984, la Constanța, Mihai Dima a început studiul trompetei la Liceul de Artă din orașul natal. Este absolvent al Universității Naționale de Muzică București, Facultatea de Interpretare Muzicală, la clasa de trompetă a maestrului Iancu Văduva, și al Universității de Arte Berlin, la clasa prof. Konradin Groth, unde a urmat cursurile de master. A susținut numeroase recitaluri, atât ca solist, cât și în ansambluri camerale. Între 2003-2007 a colaborat cu Big Band-ul Radio, Filarmonica „George Enescu” și Orchestra Națională Radio, toate din Bucuresti. Alături de Orchestra Națională Radio, în 2006, a susținut un turneu în Japonia. Trompetistul Mihai Dima a concertat, ca solist, alături de filarmonicile din Pitești, Bacău, Constanța, Sofia (Bulgaria) și a făcut parte, între anii 2006-2011, din Ansamblul „Armonic Brass Quintet” Constanța. Între 2006-2010 a fost trompetist al Filarmonicii Constanța, iar din 2007, de la înființare, este șef partidă trompetă la Filarmonica Pitești.

Născută în 1988, la Piatra Neamț, Casandra Iamandi a început studiul flautului cu profesorul Petru Azaharioaie, absolvind, ulterior, Colegiul Național „Dinu Lipatti” la clasa profesorului Virgil Oprițoiu. A urmat Universitatea Națională de Muzică, Facultatea de Interpretare Muzicală, profesor fiindu-i binecunoscutul flautist Cătălin Oprițoiu. A participat la masterclassuri susținute de Pierre Yves Artaud, Mario Caroli, Heidi Indermuhle, Benoit Fromanger, Michael Cox și a colaborat cu numeroase orchestre și filarmonici, amintind Orchestra Națională Radio, Orchestra de Cameră Radio, filarmonicile „Muntenia” și „Ion Dumitrescu” din Târgoviște, respectiv, Râmnicu Vâlcea. A susținut recitaluri la București, Sighișoara, Piatra Neamț și concerte, ca solistă, cu Filarmonica Pitești, a cărei angajată este din 2012″, se arată într-un comunicat al Filarmonicii Pitești.

În contextul stării de alertă și al prevenirii infectării cu noul coronavirus, la concertul în aer liber numărul spectatorilor va fi limitat, publicul respectând distanțarea socială de doi metri.

Abonamentele și biletele vândute pentru concertele anterioare stării de pandemie rămân valabile.

Înaintea concertului, în limita locurilor disponibile, se pot procura bilete de la Grădina de Vară.

 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90