930×122 CAPRA 5

amenda

itm

CITEȘTE CE AMENDĂ RISCĂ PATRONUL DACĂ TE CHEAMĂ LA MUNCĂ DE PAŞTI!

Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeş a anunţat astăzi că salariaţii au dreptul la libere în prima şi a doua zi de Paşti, conform Codului Muncii, şi că angajatorii care nu respectă prevederile legale vor fi sancţionaţi.

Citiți și: Viața la bloc. Plăcerea care îți aduce o amendă de 3.000 de lei

Concret, nerespectarea acestor prevederi constituie contravenţie şi le dă dreptul inspectorilor de muncă să sancţioneze angajatorii cu amendă de la 5.000 la 10.000 de lei.

Măsura nu se aplică în cazul unităţilor sanitare, de alimentaţie publică şi în cazul unităților în care activitatea nu poate fi întreruptă, ea având un caracter de permanenţă. Astfel, în unităţile sanitare şi de alimentaţie publică se pot stabili programe de lucru adecvate în scopul asigurării asistenţei sanitare şi, respectiv, a aprovizionării populaţiei cu produse alimentare de strictă necesitate. Salariaţilor care prestează activitate într-una din aceste zile li se va asigura compensarea cu timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile. Dacă din motive justificate nu se acordă zile libere salariaţii beneficiază ca soluţie alternativă de un spor care nu poate fi mai mic de 100% din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru. (Foto: Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș)

Citiți și: Se schimbă Codul Rutier! Noi amenzi!

 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3