New Profesional Consult 930 x 122

amenzi

AMENZI DE 5.000 DE LEI DUPĂ UN CHEF ÎN POIANA LACULUI

Peste 3.000 de persoane au fost verificate în ultimele 24 de ore, în cadrul acţiunilor de verificare a respectării măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului în județul Argeș, fiind constatate peste 200 de încălcări ale normelor legale.

Citiți și: Avertisment clar: Aveți grijă, luați amendă!

Aproape 250 de efective de poliție și poliție locală au acționat în cadrul a 42 de acțiuni punctuale (din care 39 de acțiuni organizate independent de polițiști, 2 acțiuni cu jandarmii argeșeni și o acțiune cu reprezentanți ai altor instituţii ale M.A.I.).

În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni, împreună cu polițiștii locali și celelalte structuri cu care se acționează în sistem integrat au intensificat activitățile de verificare privind respectarea măsurilor de protecție individuală, a măsurilor specifice implementate de agenții comerciali, precum și în mijloacele de transport în comun fără a fi neglijate verificările privind respectarea măsurii izolării sau canantinării și respectarea condițiilor de deplasare în intervalul 23:00-05:00.

Citiți și: Accident frontal grav, lângă Pitești, acum! Intervenție de urgență!

3.061 de persoane au fost verificate, în ultimele 24 de ore, iar în cadrul activităților, polițiștii argeșeni au verificat 372 de autovehicule, din care 91 mijloace de transport în comun.

Au fost verificate 142 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea condiţiilor de organizare, a măsurilor de protecție specifice, a condițiilor de funcţionare şi a limitărilor de program.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 216 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 37.250 de lei, după cum urmează:
– 201 sancţiuni, în valoare de 35.750 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;
– o sancțiune, în valoare de 1.000 de lei, a fost aplicată unui operator economic pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții;
– 14 sancțiuni, în valoare de 500 de lei, au fost aplicate persoanelor identificate că nu au respectat interdicțiile privind deplasarea/libera circulație (în intervalul orar 23.00-05.00).

Amendați pentru participarea la un eveniment privat

„Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Poiana Lacului s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în data de 21 noiembrie a.c., într-o locație privată de pe raza localității Poiana, a fost oganizat un eveniment privat, la care au participat mai multe persoane.
În urma verificărilor efectuate până la acest moment, au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 5.000 de lei, conform Legii 55 din 2020, privind măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 (pentru participarea la activități în spațiul privat închis pentru care au fost instituite restricții și pentru neportul măștii de protecție), dintre care una, în valoare de 2.000 de lei, organizatorului evenimentului.
Totodată, verificările continuă, pentru identificarea tuturor persoanelor participante și luarea măsurilor legale care se impun”, precizeaă IPJ Argeș

Notă: Oamenii legii s-au autosesizat în baza unor înregistrări de la respectivul eveniment.

Foto descriptiv midi-tv

 

 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3