EcoMoto 930×122

cinematograful bucurești

Cinematograful „București” ajută liceenii să se pregătească pentru BAC

În cadrul Cinematografului „București” debutează un nou proiect: filme din programa de Bacalaureat.

Citiți și: Pitești. Film în premieră, bazat pe „un controversat caz real”

Așadar, în acest week-end, vor fi difuzate filme românești din programa de Bacalaureat. Sâmbătă, 24 aprilie 2021, de la ora 18.00, se va difuza filmul „O scrisoare pierdută”, iar duminică, 25 aprilie 2021, de la aceiași oră se va difuza filmul „Baltagul”.

Ambele filme vor fi difuzate on-line, pe pagina de Facebook a Cinematografului de artă „București”, acolo unde va fi postat linkul pentru fiecare film.

Citiți și: Film în premieră la Cinematograful „București”

O scrisoare pierdută

Filmul este unul clasic românesc, din 1953, regizat de Sică Alexandrescu și Victor Iliu pe baza piesei de teatru omonime scrisă de Ion Luca Caragiale. A fost realizat în perioada socialistă cu trupa de actori ai Teatrului Național din București.

Baltagul

Baltagul este un film românesc din 1969 regizat de Mircea Mureșan. În rolurile principale joacă actorii Margarita Lozano, Sidonia Manolache și Folco Lulli. Scenariul se bazează pe un roman omonim de Mihail Sadoveanu. Ecranizarea romanului cu același nume de Mihail Sadoveanu, drama regizată de Mircea Mureșan urmărește tragedia unui cioban dispărut în împrejurări misterioase. Soția sa reface drumul parcurs de acesta cu turmele de oi și află adevărul: bărbatul a fost asasinat chiar de cei pe care îi credea aproape.  Cu îndârjirea specifică unei femei de la munte, femeia restabilește adevărul și pornește pe urmele criminalilor.

Proiectul este unul util, mai ales pentru liceenii și piteștenii ce vor susține Bacalaureatul în perioada următoare.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90