930 x122 grota rece

cinematograful bucurești

Wekeend-ul filmelor românești, la Cinematograful „București”

Sâmbătă, 10 aprilie și duminică, 11 aprilie, de la ora 18:00 Cinematograful București transmite online două mari filme românești. Sâmbătă se va difuza „Nea Mărin miliardar”, iar duminică „B.D. la munte și la mare”. Link-ul pentru ambele filme vor fi postate pe pagina oficială de Facebook a Cinematografului de Artă „București”

Citiți și: Pitești. Film în premieră, bazat pe „un controversat caz real”

Nea Mărin miliardar

Una dintre cele mai reușite comedii din cinematografia românească, „Nea Mărin miliardar” este unul dintre filmele cu cea mai mare cotă de popularitate în rândul telespectatorilor ultimelor două generații. Faimosul Nea Marin, cel mai tipicar și hazliu oltean din toate timpurile, interpretat de inegalabilul Amza Pellea, ajunge, datorită asemănării sale izbitoare cu un miliardar să fie luat drept acesta. Din acest moment se declanșează nebunia, bășcăliosul nea Marin, cu prazul la diplomat, intrând în tot felul de situații hilare ca urmare a acestei confuzii de identitate.

Citiți și: Film în premieră la Cinematograful „București”

B.D. la munte și la mare

„B.D. la munte și la mare” (Brigada Diverse 3) 1972, este al treilea film din mini-serialul Brigada Diverse, un mini-serial de comedie în care se regăsesc mari actori ca: Toma Caragiu, Jean Constantin, Dem Rădulescu, Iurie Darie, Sebastian Papaiani, Puiu Călinescu. Ultima parte (din păcate) a capodoperei cinematografice B.D., cel mai bun film românesc de comedie din toate timpurile, având parte de o distribuție de excepție și o interpretare magistrală.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90