NOR CURIER 930X122

cnair

CNAIR: NOI PODURI PE DN 73 PITEȘTI-BRAȘOV

CNAIR: Noi poduri pe DN 73 Pitești-Brașov.

Citiți și: Breaking. Anunțul momentului: Drum Expres între Pitești și Mioveni

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat cu puțin timp în urmă că a depus documentația pentru obținerea de finanțare nerambursabilă din fonduri europene pentru lucrări de reabilitare și modernizare a unui important drum național, care traversează și județul Argeș.

Este vorba de DN 73 Pitești-Câmpulung Muscel-Brașov.

Citiți și: Atenție mare, șoferi! Trafic deviat pe Autostradă, mai bine de 2 săptămâni

Valoarea totală a proiectului, pentru concretizarea căruia se vrea obținerea de bani prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, se ridică la aproximativ 414.000.000 de lei (cu tot cu TVA). Din această sumă, 75% ar fi contribuția Uniunii Europene prin Fondul European de Dezvoltare Regională, iar 25%, contribuția CNAIR.

Potrivit sursei citate, sunt vizate tronsoanele de drum cuprinse între kilometri 13+800 – 42+850 și 54+050 – 128+250.

CNAIR informează că ar urma să fie reabilitați/modernizați 103,25 de kilometri de drum național, reabilitate 17 poduri, construite alte 7 poduri noi (nu precizează unde) și amenajate 33 de intersecții.

”Proiectul are ca scop reducerea timpului de parcurs între Pitești și Brașov cu 9,1 minute, reducerea costurilor de operare pentru vehicule cu 13% și, nu în ultimul rând, reducerea numărului accidentelor cu 10%.”, arată CNAIR.

Rămâne de văzut dacă finanțarea europeană va fi obținută și, dacă da, care vor fi termenele de execuție. Mai ales când vine vorba de proiecte de infrastructură rutieră, opinia publică este, pe bună dreptate și din motive bine știute, extrem de circumspectă.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90