930 x122 grota rece

plafonarea prețurilor la energie

    Compensarea facturilor și plafonarea prețurilor la energie, adoptate de Parlament

    Astăzi, proiectul de lege care prevede plafonarea prețurilor la energie și compensarea facturilor a fost adoptat de Parlament.

    Citiți și: Anunț crucial pentru români! Ce se va întâmpla cu prețul energiei în această iarnă

    Legea urmează să fie promulgată de președintele Klaus Iohannis, iar măsurile se vor aplica de la 1 noiembrie.

    Prețurile vor fi plafonate la cel mult 1 leu/kWh pentru energia electrică și la cel mult 0,37 lei/kWh pentru gaze naturale, iar facturile vor fi compensate cu cel mult 0,291 lei/kWh, în cazul energiei electrice și cu cel mult 33% din valoarea componentei prețului gazelor naturale.

    De acest sprijin pentru plata facturilor aferente consumului de energie electrică şi gaze naturale pot beneficia clienții casnici, spitale publice și private, unitățile de învățământ (publice și private), creșele (publice și private), ONG-urile, furnizorii de servicii sociale publici și privați și unitățile de cult.

    De asemenea, potrivit legii, consumatorii vulnerabili pot amâna plata facturilor pentru o perioadă cuprinsă între o lună și șase luni fără costuri suplimentare.

    Potrivit Digi24, guvernul estimează că 6 milioane de familii din România vor beneficia de aceste reduceri care vor apărea direct în facturi, fără că oamenii să facă vreun demers.

    Foto principal descriptiv: Olt Alert

    555 X 222 POSADA 2

    Comentarii

    2 comentarii

    • Un cetatean spune:

      Bai, fratilor, am tot cautat pe toate site-urile de stiri sau ale ziarelor dar n-am gasit nicaieri un ziarist suficient de amabil si de inteligent incat sa faca si el niste extrapolari din care sa intelegem cat naiba vom plati de fapt la curent si la gaze. Adica, niste calcule luand ca punct de plecare niste medii sau niste aproximari. Spre exemplu, daca inainte de scumpiri plateam, sa zicem, cam 1500 de lei pe luna la curent, cat voi plati de acum inainte dupa scumpiri si subventionari? Sau, daca inainte plateam la gaze cam 500 de lei pe luna iarna (fiindca am centrala), cat o sa plateasc de acum inainte pe luna? Desigur, o sa mi se reproseze ca as putea sa iau facturile de anul trecut si sa fac eu calcule, inmultind consumul de atunci cu pretul de acum, dar nu chestiunea asta trebuie adusa in discutie, ci faptul ca scopul de principiu al ziaristilor e sa faca mai usor de inteles masurile luate de autoritati, uneori sa explice daca sunt bune sau nu, etc. Din ce observ, aproape invariabil, actualii ziaristi se multumesc sa copieze textele trimise de autoritati si, Dumnezeu cu mila!, inteleaga fiecare ce-o vrea sau ce-o putea…

    • Un cetatean spune:

      ERATA: plateam 150 de lei pe luna la curent, nu 1500 (Doamne fereste!)

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90