New Profesional Consult 930 x 122

delicvenţi

politia

ZECI DE COPII INFRACTORI, CONSILIAŢI ÎN CENTRUL SPECIAL DIN GĂVANA

Adrian Macovei, directorul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeș, a anunţat astăzi că la Centrul special din cartierul piteștean Găvana sunt consiliați anual între 30 şi 50 de copii cu probleme penale.

Citiți și: Poliția face lumină în cazul scandalului din stația de autobuz

Este vorba despre un centru de zi pentru copiii delincvenţi (minori sub 14 ani care comit infracţiuni). Centrul funcţionează într-o clădire cumpărată în anul 2008 cu 430.000 de lei. Aici copiii cu probleme sunt monitorizaţi şi consiliaţi pentru o perioadă cuprinsă între 3 şi 6 luni, în unele cazuri fiind consiliaţi şi părinţii, încercându-se astfel reducerea riscului de recidivă.

Cazurile minorilor infractori sunt instrumentate de Poliţie, iar Parchetul este cel care sesizează Direcţia de Asistenţă pentru a se ocupa de minori. În unele situaţii, spune Macovei, copiii infractori nici măcar nu ştiu să scrie şi să citească, provenind în special din familii cu probleme.

Citiți și: Supravegherea specializată a minorilor care săvărșesc fapte penale dar nu răspund penal

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3