930 x122 grota rece

coronavirus in scoli

Crește numărul cazurilor de coronavirus confirmate în școli

După doar o săptămână de la redeschiderea școlilor, mai mulți elevi, profesori și angajați au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus. Conform Ministerului Educației, cele mai multe cazuri au fost înregistrate vineri, aproximativ 80. În total, 244 de elevi și 329 de angajați din sistemul de învățământ au fost confirmați cu COVID-19.

Citiți și: Argeș: Situația epidemiologică din școli și grădinițe, 11 octombrie

În urma acestui bilanț au fost suspendate cursurile în 171 de clase. București, Cluj și Arad sunt zonele cu cea mai mare rată de infectare în rândul elevilor. Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu a declarat că rata de infectare este mult mai mică în școli decât în rândul populației generale. Acesta consideră că valurile de îmbolnăviri se datorează vacanței, dar și testării slabe în școli. În Argeș nu s-a depistat încă nici un caz de coronavirus în unitățile de învățământ.

Pentru a ține îmbolnăvirile sub control Ministerul Educației propune ca fiecare contact direct al unui caz pozitiv să fie testat, iar  în cazul în care se refuză testarea, elevii contacți direcți să nu mai fie primiți în școală. La două cazuri confirmate într-o clasă se suspendă cursurile clasei respective pentru o perioadă de 14 zile.

Citiți și: Director DSP Argeş: „Profesorul este sancţionat dacă elevii nu poartă mască”

Dacă în perioada următoare se va înregistra un record negativ de îmbolnăviri, elevii vor fi nevoiți să învețe din nou în regim online.

(Foto: descriptiv)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90