930×122 CAPRA 5

coronavirus in scoli

Prefectul Argeşului, precizări despre situaţiile când se închid şcolile

Prefectul Emilia Mateescu a transmis astăzi precizări despre modul de luare a deciziilor de schimbare a scenariului de învăţământ, în contextul epidemiei Covid.

Citiți și: Argeș: Situația epidemiologică din școli și grădinițe, 11 octombrie

„Conform Ordinului comun nr 3235 /93/2021 emis de Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei

Art. 3 alin. 1 Consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ propune ISJ (Inspectoratul Şcolar Judetean) aplicarea scenariului de organizare şi desfăşurare a cursurilor în unitatea de învăţământ, pe baza criteriului epidemiologie privind rata incidenţei cumulate la nivelul localităţii, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Citiți și: Director DSP Argeş: „Profesorul este sancţionat dacă elevii nu poartă mască”

Scenariul 2 se propune atunci când incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1.000, dar mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Conform art. 4 alin. 1 ISJ (Inspectoratul Şcolar Judetean) şi DSPJ (Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană) avizează propunerea consiliului de administraţie a unităţii de învăţământ preuniversitar şi înaintează spre aprobare CJSU scenariul de funcţionare pentru fiecare unitate de învăţământ.

(2) Propunerea este fundamentată pe baza informării DSPJ cu privire la situaţia epidemiologică la nivelul fiecărei localităţi, precum şi în funcţie de infrastructura şi resursele existente în fiecare unitate de învăţământ.

Conform art. 5, CJSU (Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenţă) emite hotărârea privind scenariul de funcţionare pentru fiecare unitate de învăţământ pentru reluarea cursurilor după vacanţele şcolare sau ori de câte ori este nevoie.

Cu alte cuvinte, nicio unitate de învăţământ nu poate să schimbe scenariul de organizare fără hotărâre CJSU.

A nu se confunda noţiunea de scenariu de organizare cu noţiunea de suspendare a cursurilor în condiţiile art. 9 din Ordinul enunţat mai sus”, a transmis prefectul.

(Foto: descriptiv)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

2 comentarii

  • Cetatean spune:

    Adică mai precis la școală scenariul 2 înseamnă ca le tineti deschise cu orice preț până la 2.99 indice. A se vedea cazul Mioveniului care e tinut din ,pix” la indice 2.37 de 2 săptămâni.
    Directorii de scoli, numiti politic se vor face preș in fața inspectoarei generale ca sa dea bine.
    In realitate sunt sute de cazuri de copii afectați de virus si zeci de profesori.
    Neomarxismul si neocomunismul sunt iar la putere.

  • Robert spune:

    Bravo, vorbim pe lege !

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90