New Profesional Consult 930 x 122

coronavirus in scoli

Director DSP Argeş: „Profesorul este sancţionat dacă elevii nu poartă mască”

Directorul DSP Argeş, dr. Sorina Honţaru, a confirmat în urmă cu puţin timp informaţia publicată de ePiteşti, potrivit căreia se fac controale inopinate ale Direcţiei de Sănătate Publică în unităţile de învăţământ din judeţ.

Citiți și: Argeș: Situația epidemiologică din școli și grădinițe, 11 octombrie

Totodată, şefa DSP a precizat că astfel de controale au loc pe tot parcursul anului, însă în ultima săptămână au fost controale tematice. Acestea vor continua în perioada următoare. Se au în vedere în special condiţiile igienico-sanitare şi măsurile de protecţie împotriva noului coronavirus.

În acest sens, dr. Sorina Honţaru a specificat că profesorul este cel care răspunde de conduita elevilor privind măsurile de protecţie.

Citiți și: Argeş: Situaţia epidemiologică din şcoli şi grădiniţe, 29 septembrie

Concret, dacă elevii sunt depistaţi de inspectorii DSP că nu poartă mască, sancţiunea îl va viza pe profesorul care are ore în acel moment.

În cazul în care apar nereguli în pauze, există un diriginte care răspunde sau învăţătorul.

 

 

„S-au dat amenzi pentru nepurtarea măştii de protecţie. Chiar joi şi vineri. Profesorii care nu poartă mască sunt sancţionaţi şi tot ei răspund de elevi”, ne-a declarat dr. Sorina Honţaru.

Este de aşteptat ca în perioada următoare să fie intensificat numărul de controale, având în vedere situaţia epidemiologică nefastă cu care ne confruntăm.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

2 comentarii

  • Marius spune:

    Sunt sigur ca d-na dr. Hontaru si tot personalul DSP poarta masca la birou zilnic in cele 8 ore de activitate.
    Am toata convingerea ca toate persoanele din DSP verifica periodic toaletele publice din judet si toate grupurile sanitare din institutiile publice, vesnic purtatoare de virusi si bacterii, iar acolo unde exista derapaje de la asigurarea curateniei se iau masuri drastice impotriva responsabililor.

  • Un om nervos spune:

    Nu îi e rușine?Să îi amendeze pe cei din subordinea dânsei!Nu cred ca toți angajații spitalului poarta in permanența mască! In loc sa ne ținem orele cum trebuie trebuie sa fim medici, asistenti si polițiști.Sa sta dânsa 8 ore cu niste copii care să te urască pentru că le spui toată ziua ”Pune masca!!!!”

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90