930×122 CAPRA 5

dsp argeș

EXCLUSIV/VIDEO: SORINA HONŢARU EXPLICĂ SITUAŢIA ÎN CAZUL PROTESTELOR DE LA DSP ARGEŞ

Ca şi în zilele trecute, mai mulţi oameni nemulţumiţi de modul cum a comunicat DSP Argeş ce e de făcut în cazul testelor pozitive Covid-19, s-au adunat la sediul instituţiei de Sănătate Publică şi au cerut lămuriri.

Citiți și: DSP Argeş: Anunţ important către medicii de familie, unităţi sanitare, primării

 

Unii dintre ei, după ce au primit rezultate pozitive, au stat în izolare la domiciliu, dar nu au fost şi evaluaţi medical, iar acum nu au adeverinţe pentru concediul medical. Aceste adeverinţe le sunt solicitate la locul de muncă, fără ele zilele nu vor fi plătite.

Citiți și: Campanie de vaccinare anti-Covid, eficientă 100% în Argeş. Sorina Honţaru: „Nu am risipit nicio doză până acum”

Anumite persoane au declarat că riscă să-şi piardă locul de muncă (detalii, AICI).

 

 

Contactată telefonic, Sorina Honţaru, şefa DSP Argeş, a făcut o serie de precizări cu privire la situaţia creată la intrarea în instituţie, dar şi ce se va întâmpla cu aceşti pacienţi.

„După ce testele au ieşit pozitive, pacienţilor li s-a recomandat să stea în izolare, de unde să apeleze 112 ca să meargă să fie evaluaţi într-o unitate de specialitate Covid. O parte dintre aceşti oameni nu au respectat legislaţia, în sensul că au sunat la 112, dar ulterior au refuzat să meargă la spital să fie evaluaţi. Alţii nici nu au sunat (vorbim despre pacienţi pozitivi, asimptomatici). Astfel, nu au obţinut recomandare către medicul de familie sau de la medicul de specialitate, prin urmare nu au beneficiat de concediu medical”.

Sorina Honţaru a găsit şi o modalitate de rezolvare a acestei probleme.

„Le-am dat adeverinţe pentru serviciu, în care se confirmă faptul că au fost testaţi pozitiv. Am vorbit inclusiv cu unii dintre angajatori. Adeverinţa le poate motiva absenţele, însă nu ţine loc de Concediu Medical. Aceste concedii se vor aplica retroactiv, după 30 de zile”, a transmis şefa DSP.

„Recomand persoanelor depistate pozitiv să urmeze paşii, să sune la 112, să meargă la o unitate autorizată pentru evaluare. Unităţi autorizate sunt toate spitalele Covid din judeţ: secţia Infecţioase a SJU Piteşti, Spitalul Mioveni, Valea Iaşului, Câmpulung, Leordeni…”, a conchis Sorina Honţaru.

RAW FOTO 555 X 222

Comentarii

570 X 90 POSADA 3