930×122 POSADA 5

sorina honțaru

Campanie de vaccinare anti-Covid, eficientă 100% în Argeş. Sorina Honţaru: „Nu am risipit nicio doză până acum”

Astăzi, 6 ianuarie, a sosit în România a treia tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech, constând în 150.150 doze, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

Citiți și: Complicații în urma vaccinării, tânără moartă. Despăgubiri de mii de euro

Vaccinurile sunt transportate în depozite, iar  judeţul Argeş este arondat depozitului de la Institutul Cantacuzino din Bucureşti. Personalul din etapa I se poate vaccina în baza unei programări (formularul, AICI).

Directorul DSP Argeş, Sorina Honţaru, ne-a oferit o serie de precizări despre cum s-a derulat campania de vaccinare în Argeş până în prezent.

Citiți și: Unde am ajuns cu vaccinarea

„Totul funcţionează pe modelul cerere – ofertă. Persoanele (momentan, cadrele medico-sanitare) se programează şi noi, în baza numărului de solicitări, cerem zilnic numărul de doze necesar. Procedăm astfel deoarece vaccinul este valabil 120 de ore de la decongelare. Nu ne permitem să rămânem cu el. Până acum, nu a fost nicio doză risipită”, ne-a transmis Sorina Honţaru.

Transportul este asigurat de firma producătoare, inclusiv în momentul transportului la sol. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Dozele sunt distribuite astfel:

– Centrul Regional de Distribuție București: 39.975 doze;
– Centrul Regional de Distribuție Brașov: 26.325 doze;
– Centrul Regional de Distribuție Cluj: 20.475 doze;
– Centrul Regional de Distribuție Constanța: 20.475 doze;
– Centrul Regional de Distribuție Craiova: 13.650 doze;
– Centrul Regional de Distribuție Iași: 17.550 doze;
– Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 11.700 doze.

Din cea de-a doua tranșă de vaccinuri, sosită în România la 29 decembrie 2020 (de 140.400 doze), s-au distribuit 80.935 doze, din care, numai astăzi, 6 ianuarie, 13.925 doze, către direcțiile de sănătate publică județene și Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București, după cum urmează: DSPM București, DSP Alba, DSP Arad, DSP Argeș, DSP Botoșani, DSP Bihor, DSP Caraș-Severin, DSP Cluj, DSP Covasna; DSP Galați; DSP Ilfov; DSP Sălaj; DSP Suceava, DSP Timiș, DSP Vâlcea.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în cea de-a doua tranșă, cât și în cea de-a treia tranșă, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și Centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

Reamintim că, în acest moment, procesul de vaccinare se desfășoară, conform Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, pentru personalul prevăzut în Etapa I de vaccinare din domeniile sănătății și social – sistem public și privat.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea primului ministru.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

570 X 90 POSADA 3